Maakt hybride het lelijke eendje sexy?

Hybride kopen omdat dat goed is voor het milieu? Nee hoor. Gewoon omdat die razendsnel is! Lexus heeft een nieuw verkoopargument gecreerd met de komst van de GS 450h. Wat een trekkracht! Maar kan je een hybride wel verkopen als powerlimo?

Een auto die in minder dan 6 seconde naar de 100km/h spurt; een auto waarvan de elektromotor alleen al een koppel heeft van 275Nm (en belangrijker: het is meteen beschikbaar); een auto – of beter gezegd: een limo – die dik 1800 kilo weegt en een 350 Watt sterke Mark Levinson geluidsinstallatie aan boord heeft. Zo’n auto kan je niet verkopen als een milieuvriendelijk vervoermiddel. Al die overdaad klopt gewoon niet. Ook al zeggen ze bij Lexus dat vergelijkbare concurrenten al gauw vijfliter cilinderinhoud nodig hebben om de GS bij te kunnen benen. De GS 450h (3,5 liter V6 & elektromotor) moet zoveel verbruiken en uitstoten als een viercilinder dieselmotor (mét roetfilter). De GS krijgt dan ook een B-label mee (3000 euro BPM korting); da’s wel weer opmerkelijk.

Maar wat is die Lexus hybride dan wel? Straks komt ook nog eens de hybride LS600 op de markt, die is nog sterker en nog sneller. De vraag is dus opportuun. Lexus denkt natuurlijk dat deze techniek de auto’s sexy maakt; dat ze eindelijk eens serieus kunnen concurreren met het Duitse front. Prijstechnisch kunnen ze die concurrentie prima aan. Milieu maakt een auto nu eenmaal niet sexy, brute trekkracht moet dan nu wel gaan doen.

Lees ook:De meest sexy auto per levensstijl
Lees ook:Wallpapers: Lexus LS600h
Lees ook:Lexus levert 1-miljoenste Hybride af…
Lees ook:Toyota en Lexus buitengewoon zuinig
Lees ook:Lexus Ct200h blijkt extra zuinig…

3 reacties op “Maakt hybride het lelijke eendje sexy?

 1. Hybdride Auto

  Wanneer komen er nou eindelijk eens meer hybride auto’s in Nederland. Dit zou het milieu zoveel kunnen besparen. Gister op prinsjesdag was het weer geheel rustig over dit onderwerp…
  http://www.hybrideauto.eu/

    /   Beantwoorden  / 
 2. Leo

  @Hybrideauto – Die auto’s komen er vast als de prijzen dalen en de netto-opbrengst, dus het vermogen, in combi met gebruiksmogelijkheden toenemen. Met name Toyota, Luxus en Honda draaien al overuren met hun hybrides. Maar ook Mercedes komt er aan met haar BlueMotiontechnieken. Als je hier meeleest zie je dat heel wat fabrikanten erg actief zijn met alternatieven voor pure benzine- of dieselmodellen. Maar betaalbaarheid is het sleutelwoord….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.