Hier moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering!

Niets zo onverstandig als onverzekerd de auto in stappen. Toch weten we lang niet altijd wat voor schade onze autoverzekering dekt als er iets gebeurt. De polisvoorwaarden zijn vaak te uitgebreid en ingewikkeld. Pas wanneer er iets aan de hand is, besluiten we ons te verdiepen.
Tot nu toe. Want wij van Auto.blog.nl geven je voor eens en altijd uitleg over waar op te letten bij het afsluiten van een autoverzekering. Opdat je nooit meer te veel betaald of voor te weinig bent verzekerd; dit zijn de opties op een rij.

Autoverzekering

WA

Als u een oudere auto heeft kunt u mogelijk volstaan met alleen de verplichte WA verzekering. Auto’s van acht jaar of ouder met een dagwaarde van € 5.000,- of lager zijn vaak WA of WA Plus verzekerd. Let wel: met een WA verzekering komt alle schade aan uw eigen auto geheel voor eigen rekening en wordt enkel de schade door u veroorzaakt bij anderen vergoed.

WA Plus

Geregeld worden auto’s van zes of zeven jaar ook Allrisk verzekerd om grote schadebedragen te voorkomen. WA Plus is minder uitgebreid dan All Risk. Maar heeft u uw auto niet op afbetaling gekocht en kunt u deze eenvoudig missen of beschikt u over de middelen om zonder problemen een nieuwe te kunnen kopen? Dan is WA Plus mogelijk een financieel aantrekkelijkere keuze.

Allrisk

Is uw auto nog niet heel oud (jonger dan vier jaar)? Heeft u auto een hoge dagwaarde? Wilt of kunt u schade aan uw auto, al dan niet door uzelf veroorzaakt, niet in één keer zelf betalen? Dan is een All Risk verzekering verstandig. Auto’s jonger dan vier jaar zijn bijna altijd All Risk verzekerd.

Nu alleen nog de juiste verzekeraar in de arm nemen en je kunt zorgeloos de weg op. Bij De Nederlanden van Nu verzeker je je zonder flauwekul. Géén eigen risico, gratis 24-uurs hulpservice bij schade, 14 dagen bedenktijd en een prima dekking tegen een scherpe premie.