Duitsland ook in ban milieutaks

Wie weinig milieubelasting wil betalen kiest maar beter voor een microauto als de Toyota Aygo..

In Duitsland gaat men auto’s de autobelasting zodanig hervormen dat de CO-2 uitstoot bepalend is voor het bedrag aan heffingen dat wordt opgelegd per type. Bij benzinemotoren geldt een toeslag van 2 Euro per 100cc, waardoor een 2 liter benzinemotor extra wordt aangeslagen met 40 Euro. Bij Diesels geldt een toeslag van maar liefst € 9,50 per 100cc, wardoor een 1500cc grote zelfontbrander mag rekenen op een CO-2 toeslag van € 142,50. Het systeem kent ook vrijstellingen en plafonds, waardoor kleine benzineauto’s met een relatief kleine CO-2 uitstoot vrijgesteld worden van de extra toeslagen, terwijl voor een kleine diesel zelfs een extra toeslag van nog eens 20 euro kan worden opgelegd als de CO-2 uitstoot van die auto boven de 120 gram uitkomt. Kortom, ook in Duitsland gaat men milieuvriendelijke wagens bevoordelen en grote slurpers en ‘vervuilers’ beboeten. Auto Motor & Sport gaat in haar nieuwste uitgave in op de gevolgen voor bepaalde modellen. In de allerkleinste klasse zien we dat vooral de eigenaren van microautootjes als de Toyota IQ en Aygo, de Peugeot 107, de Citroen C1 en Daihatsu Cuore slechts een toeslag van 20 Euro hoeven te betalen, terwijl iemand die in deze klasse kiest voor een Mini Cooper D mag rekenen op een extra heffing van € 152,00. In de compacte klasse zijn het vooral de hybridemodellen die laag scoren. Terwijl de eigenaar van een BMW 118d meteen al € 190,00 meer kwijt is aan autobelasting.  Maar het kan altijd nog erger natuurlijk. Wie een lekker dikke Audi A8 4.2 TDI gaat rijden mag per 1 juli a.s. € 657,00 extra neertellen voor de CO-2 taks. Best stevige bedragen en dan ook nog het risico dat je een rode milieusticker krijgt van de Dekra zodat je er ook nog eens niet meer mee de binnensteden van Duitsland in mag komen. Ook in Duitsland wordt het allemaal niet leuk voor autoliefhebbers…..       

Lees ook:Mazda past de prijzen aan….
Lees ook:Winterbanden in Duitsland
Lees ook:BMW moet besparen…
Lees ook:Tolheffing Duitse Autobahn op komst
Lees ook:Nissan Pulsar; net geen twintig mille!

2 reacties op “Duitsland ook in ban milieutaks

  1. gasser

    er komen zo wel teveel auto’s op de weg. Juist minder auto’s verminderen de uitstoot. Miljarden kleintjes een kriem, kijk maar eens naar een wespennest. Klein, maar een plaag.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Gasser – Gezien de huidige dip bij de autoverkopen valt het met al die kleintjes ook wel mee. En omdat kleine auto’s per definitie minder brandstof verbruiken en daardoorminder CO2 uitstoten, wordt het wel schoner in de lucht om ons heen..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.