Licht op groen voor tunnel Maastricht

 

Het lijkt er op dat er nu eindelijk een einde zal worden gemaakt aan de steeds maar voortdurende verkeersellende op de A2 bij en in Maastricht……..

 

Wie de A2 wel eens helemaal is afgereden naar het zuiden vanuit Amsterdam, Utrecht, Den Bosch of bijv. Eindhoven, en door wil naar Luik of verder, ontdekt dan vrijwel zonder uitzondering de natuurlijke barrière die wordt opgeworpen door de stad Maastricht. De snelweg van noord naar zuid wordt namelijk dwars door die mooie stad heen geleid en dat zorgt al snel voor de nodige filevorming en vertraging. Voor het doorgaande verkeer al vele jaren een bron van ergernis en voor de verschillende bestuurders en politiek betrokkenen een redelijk probleem. Doordat CDA-minister Eurlings voor zichzelf een actieagenda heeft opgesteld waarin minder wordt gepraat en meer gedaan, is er ook weer hoop op een snelle oplossing voor de verkeersellende in de Limburgse hoofdstad. Afgelopen zaterdag werd daartoe een reeks van plannen gepresenteerd, opgesteld door drie bouwcombinaties, zodat mogelijk al in 2016 een tunnel kan worden opgeleverd die een steeds groter probleem voor weggebruikers en omwonenden eindelijk tot het verleden laat behoren. Na presentatie van de nu voorliggende plannen mogen inwoners van Maastricht nog twee maanden lang hun inbreng geven voor het verkeerstraject door hun stad. In de zomer van volgend jaar worden dan partijen uitgenodigd officieel aan te besteden op de uitvoering van de tunnelbouw. Eurlings heeft 630 miljoen euro toegezegd voor financiering van de bouw van deze tunnel onder de stad Maastricht. Zou het nu eindelijk lukken om dit al decennia lang bestaande probleemtraject te verlossen van de congestie? 

Lees ook:A2 nieuwbouw Maastricht zorgt voor puinhoop en files
Lees ook:Bos wil toch hogere lasten automobilist
Lees ook:Werk aan de tunnel….
Lees ook:Nacht van de tunnel…
Lees ook:Bentley Maastricht official Servicedealer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.