Column: Vakantie!

De vakantie staat weer voor de deur. Heel Nederland trekt er weer op uit. Het schijnt dat we één van de reislustigste volken zijn op aarde, zo niet de meest reislustigste. En ons ijzeren ros is daar natuurlijk het perfecte vervoersmiddel voor. Heerlijk kilometers maken langs die AutoStrada.Maar we zijn niet alleen. Nee precies als we op vakantie gaan gaat een kwart van Nederland dat ook. De bekende zwarte zaterdagen zijn hier natuurlijk een perfect voorbeeld van. Waarom ga je dan precies rijden? Iedereen kent het verschijnsel. Elke krant schrijft erover, maar toch staat het op die zwarte zaterdagen weer muurvast.

Toen ik klein was gingen wij thuis ook nog met de auto op vakantie. Niet standaard altijd naar Frankrijk of Spanje, nee elke keer ergens anders heen. Maar wij reden wel altijd om die zaterdagen heen. Meestel gingen we rond een uurtje of tien s'avonds rijden zodat we s'morgens vroeg ergens een camping konden opzoeken. In al die jaren hebben we eigenlijk nooit echt in de file gestaan gelukkig.

Aangezien ik heel Europa al zo'n beetje gezien heb gaat we de laatste jaren steeds verder weg. En dat kan natuurlijk niet meer met de auto. Maar reizen met het vliegtuig is dan ook wel zo relaxt. Met een paar uur ben je waar je met de auto vaak al tien uur overdoet. Natuurlijk duurt het naar Schiphol rijden voor mij ook een uur en moet je ruim van te voren aanwezig zijn. Maar het reizen is gewoon een stuk rustiger.

Dit jaar gaat mijn reis naar Amerika. Ik ga daar een vriend bezoeken die in New York stage heeft gelopen. Twee weken in het hartje van NY wonen lijkt me geweldig. Veel dingen zien en veel dingen doen en natuurlijk altijd een oogje op de Amerikaanse auto's hebben. Veel veilige kilometers gewenst naar uw bestemming en geniet ervan!

Lees ook:2014; geen prijsverhoging Westerscheldetunnel
Lees ook:Zwarte zaterdag routes volgens TomTom
Lees ook:Minder vrachtverkeer moet vakantiestromen verbeteren…
Lees ook:Mannen mogen rijden op vakantie..
Lees ook:Subaru biedt vakantie-controles aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.