Onbekende oldtimer

Stond in het Royal Museum of Scotland in 1992. In 2007 niet meer...Maar wat is het?

Soms overkomt het ook mij. Ik vind een plaatje van een auto waarvan ik niet kan terugvinden wat het is. Wie is de fabrikant, wanneer is de wagen gebouwd en wat is de historie? Ik ben momenteel bezig om een belangrijk deel van mijn collectie van 15.000 dia’s om te zetten naar digitale mappen. Ik kwam daarbij de hier boven afgebeelde klassieker tegen, een flink groot model, dat ik in 1992 aantrof in Edinburgh bij een bezoek aan het Royal Museum of Scotland. De wagen stond naast een Hillman Imp en dat maakte de schaalverhoudingen natuurlijk ook indrukwekkend. Is het een Engelse auto, een Italiaan of wellicht een in Schotland gebouwde Bugatti? Ik heb echt geen idee. U wel??? Laat me dan even weten s.v.p. Bij voorbaat dank!

 

 

  

Lees ook:Schotse onbekende schone
Lees ook:Hoornse kijk op auto’s
Lees ook:Bekende Brit; de Hillman Minx
Lees ook:Aston Martin DB10 bij Spectre-premiere
Lees ook:Mini-Expositie in BMW-Museum van start……

2 reacties op “Onbekende oldtimer

  1. Jaap

    Waarschijnlijk een Hotchkiss, een ander bekend Frans merk

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Jaap – Het zou idd een Hotchkiss kunnen zijn. Uit de mij ter beschikking staande beelden en geschiedenis zie ik wel een andere vormgeving voor de koplampconstructie, maar zeker ook een andere voorruit. Ook het ‘merklogo’ op de bovenkant van de grille is op de mijn foto’s elders terug te vinden. Dank je wel voor de suggestie. En voor hen die de naam Hotchkiss niets zegt, het oude Franse merk had Amerikaanse roots, de naamgever kwam uit Connecticut en was oorspronkelijk wapenfabrikant. In 1867 stak hij de oceaan over en startte een filiaal van zijn fabriek in Aveyron. In 1903 bouwde men de eerste Hotchkiss automobiel. Het merk bleef voortbestaan tot net na de tweede wereldoorlog. Opvallend waren de Amerikaans aandoende modellen van de Franse fabrikant, het zijn nu gevraagde klassiekers…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.