Gebrul op wielen

 

Samen met wat vrienden bezochten we in 2006 de Oldtimerdag in Lelystad. Een heel leuke evenement vol aardige auto's…..tot ik ineens een enorm gebrul hoorde…..Een Spitfire?

 

Ik rende weg bij het gezelschap waarmee ik al enige tijd liep te wandelen richting het brullende geluid van wat ik zeker wist wel een Supermarine Spitifre moest zijn. Een jachtvliegtuig uit de Tweede wereldoorlog, waarmee de Britten hun land verdedigden tegen de Duitsers. Het klonk als een Rolls Royce Merlin vliegtuigmotor. Groot was mijn verbazing toen het geluid afkomstig bleek uit een gigantische racewagen van het aloude merk Talbot. Met net zulke vlammen uit de uitlaat als bij dat legendarische jachtvliegtuig. Als ik het een beetje inschatte was die Merlin in deze auto gelepeld en moest het ding zo wel een pk of 1200 of zo bezitten. Hij maakte een oorverdovend kabaal, maar de kring mensen die er om heen stond, waaronder ik genoot met volle teugen. Later kwam ik nog eens iemand tegen die het ding een jaar eerder ook al eens had horen lopen en alleen dat geluid als referentiekader had gehouden. Hoe die wagen er precies uitzag? Dat had hij voor me vastgelegd op de digitale foto. Ik was het indertijd vergeten….zo onder de indruk van wat ik zag en hoorde. Een mastodont van het zuiverste water, volgens mij wel een meter of zes lang of zo met gigantische wielen. Klaar om het wereldrecord voor auto's direct te breken……En in een tijd dat de brandstof kapitalen kost natuurlijk een heel dure hobby. Naar ik begreep moet er door de Nederlandse eigenaar het een en ander aan worden gerestaureerd en is hij nog steeds naarstig op zoek naar sponsoren. Van mij mag hij daarin slagen, al washet alleen maa rom dat geluid…..niets zo mooi als een Rolls Royce Merlin…..met glycolkoeling……

Lees ook:Baby Rolls Royce gaat er komen
Lees ook:Zijdeachtige rust bij Rolls Royce
Lees ook:Exclusieve geschenken bij Rolls Royce..
Lees ook:Rolls Royce zet in op nieuwe technologie
Lees ook:Rolls Royce brengt muzikaal ‘actiemodel’..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.