Stoffig Fordje

Stel, je bent gewoon op zoek naar een leuk item voor onder de kerstboom, een surprise voor een familielid en je loopt een wat rommelige koopjeshal binnen in hartje Aalsmeer…en daar zie je ineens…… 

Het overkwam mij in december vorig jaar. Vrouwlief wilde even kijken in een koopjeshal die aan de Oosteinderweg in Aalsmeer te vinden is. Af en toe verkopen ze er wel eens zaken die voor mij, als verzamelaar van alles wat met auto's te maken heeft, van interesse zijn. Dus rijd ik dan in eerste instantie zuchtend naar de opgegeven plek en loop dan uiteindelijk hoofdschuddend tussen de uitgestalde waren door om te constateren dat er niets voor mij bij is deze keer. En dan ineens, tussen alle troep, de kerstbomen en etalagemateriaal, een echte auto. Bijna onherkenbaar, maar wel goed te zien dat het gaat om een klassieker. Een Ford, sterker nog een Prefect of Anglia uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Compleet stoffig, staat er al een tijdje, maar ook te koop. Voor de echte liefhebber. Een auto waaraan ik zelf een persoonlijke herinnering mag verbinden, want ik ben als kind in zo'n karretje op vakantie geweest. Naar Valkenburg en ik weet nog dat het aan boord een heel stuk smaller toe ging dan in de Studebaker die een jaar daarvoor diende voor ons vervoer. Die kleine Ford was in zijn dagen best populair. Er zat een bijna 1200cc grote vierpitter in die 30pk leverdeen een top garandeerde van 90km/uur. Vandaar dat die vakantiereis me nog zo bij staat, hij duurde zo lang, die rit naar de Limburgse heuvels. In december was de stroffige Ford nog te koop in Aalsmeer. Ik ben er zelf nadien niet meer langs geweest. Ik beloof u er binnenkort nog even te gaan kijken of hij er nog steeds staat. Kan zijn dat een andere liefhebber hem al heeft gevonden en hem onder zijn eigen kerstboom heeft gezet…….. 

Lees ook:Ford haalt bijna 1 miljoen auto’s terug…
Lees ook:Arjen de Jong vertrekt bij BMW
Lees ook:Exclusieve tour Lexus ct200h
Lees ook:Ford Ranger – best verkopende Pickup bij de oosterburen…
Lees ook:Aanpak N201 dringend nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.