Opels elektrische rallygeweld…

Opel neemt voor de tweede keer deel aan de internationale rally van Monte Carlo met de deels elektrisch aangedreven Ampera. Na de overwinning van vorig jaar en drie top 10-plaatsen in andere wedstrijden, verdedigen dit jaar acht Ampera-teams de titel voor auto’s met alternatieve aandrijving.

De ‘Rallye Monte-Carlo des Énergies Nouvelles’ wordt al voor de 14de keer georganiseerd door de Automobile Club de Monaco. Het startschot wordt gegeven op 21 maart in Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand en Lugano en de rally eindigt drie dagen later in Monaco. Dit jaar zijn er meer regelmatigheidstests, zodat de nadruk nog meer op efficiënte rijprestaties komt te liggen. De opzet van de rally: een bepaalde afstand afleggen met een constante snelheid en met zo weinig mogelijk brandstofverbruik.

Om aan de start te mogen verschijnen, moeten de voertuigen een maximale CO2-uitstoot van 115 g/km hebben. Het algemene klassement wordt bepaald door de verhouding van het voertuiggewicht, de CO2-uitstoot, de energiedichtheid van de brandstof en het verbruik. De ‘Rallye Monte-Carlo des Énergies Nouvelles’ is het oudste en beroemdste evenement in de motorsport voor voertuigen met alternatieve aandrijvingssystemen. De Automobile Club de Monaco organiseert deze wedstrijd al sinds 1995.

De Ampera heeft een elektronisch begrensde maximumsnelheid van 161 km/u.

Lees ook:Citroen zet Sebastian Loeb achter het stuur van DS3 WRC
Lees ook:ŠKODA maakt Fabia nu nog aantrekkelijker…
Lees ook:Peugeot kansrijk van start in Monte Carlo rally…
Lees ook:ŠKODA eert een fraaie klassieker…
Lees ook:Abarth sterk naar Monte Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.