Alpine terug in de racerij

Op 5 november vorig jaar besloot de directie van Renault het merk Alpine nieuw leven in te blazen in het kader van een samenwerkingsverband met Caterham. De nieuwe ‘Société des Automobiles Alpine Caterham’ werkt onder leiding van de heer Bernard Ollivier momenteel aan de ontwikkeling van een nieuwe auto die in 2016 op de markt moet komen. Ondertussen wordt het merk geleidelijk aan en op strategische wijze weer in beeld gebracht.

Zo werd de Alpine A110-50 – de auto waarmee de vijftigste verjaardag van de roemruchte Berlinette werd gevierd – gepresenteerd tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco en bij de Le Mans Classic 2012. Verder zette Renault officieel vijf Alpine A110 in bij de laatste Monte-Carlo Historique Rally waar de auto meer dan enthousiast werd onthaald door het publiek. Deze auto’s – en andere modellen van het door Jean Rédélé opgerichte merk – werden vervolgens tentoongesteld op de Salon Rétromobile begin februari.

Een volgende stap is de deelname vanaf 2013 van een prototype aan het prestigieuze ELMS (European Le Mans Series) alsook aan de 24 uur van Le Mans op 22 en 23 juni 2013.

De terugkeer bij de lange afstandsraces past ook in de geschiedenis van het merk. Alpine nam immers elf keer deel aan de 24 uur van Le Mans tussen 1963 en 1978 met 55 fabrieksauto’s. Alpine viel daar ook flink in de prijzen.

Om de kans op een succesvolle terugkeer zo groot mogelijk te maken is Alpine een samenwerking aangegaan met het Signatech team van Philippe Sinault. Dit team gaat in een prototype LMP2 Alpine rijden met een chassis dat wordt aangedreven door een Nissan motor met 500 pk. Het hoogtepunt van dit seizoen wordt uiteraard de 24 uur van Le Mans, de koningsrace van de internationale autosport. De derde rijder voor de 24 uur van Le Mans zal worden aangekondigd bij de presentatie van de auto in Castellet op 24 maart 2013.

Lees ook:Renault introduceert Le Mans racer; made by Alpine!
Lees ook:Renault en Caterham gaan samen mooie dingen doen..
Lees ook:Alpine maakte indruk in Rotterdam
Lees ook:Stijlvol einde raceseizoen voor Peugeot..
Lees ook:Renault showt Alpine Celebration…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.