Spannende races Mazda MaX5 Cup

Tijdens races van de Ribank Mazda MaX5 Cup op het befaamde TT-Circuit van Assen werden onlangs de podiumplaatsen keurig verdeeld tussen de snelste rijders. De finishvolgorde van de top drie van de tweede race was precies het omgekeerde van het podium van de eerste race. Daarmee hielden de twee snelste rijders in de tussenstand van het kampioenschap elkaar in evenwicht en blijft het onderlinge verschil slechts 6 punten, een goede weergave van de spanning in de top van het klassement.
De vrije training was voor een aantal rookies in de cup de eerste mogelijkheid om met het fraaie TT-circuit in Assen kennis te maken. Voor Engelsman Christopher Woodger (IL Motorsport Racing 4) was die kennismaking echter wel van heel korte duur: na één rondje moest hij met motorproblemen uitvallen en kon de hele dag niet meer in actie komen. Beter ging het met de twee leiders in de tussenstand van het kampioenschap, Rudy Schilders (IL Motorsport Racing 1) en Eric Sliphorst (Racing4Fun), die respectievelijk snelste ronden van 2:09.294 en 2:11.020 op de klokken zetten. Daar tussenin toonde Bart Wubben (B-Racing) zich bijzonder sterk met zijn 2e plek in 2:09.610. Het op Assen debuterende Team Autovisie deed het met hoofdredacteur Jaco Bijlsma achter het stuur bijzonder goed: 12e van de totaal 22 auto’s. Ook debutant Mathieu van den Oever van het gelijknamige team, huisfotograaf van de cup maar met ingang van dit seizoen ook af en toe coureur, viel op met z’n 8e plek in de rangorde.
Dat Wubben snel was bewees hij vervolgens een uurtje later in de kwalificatietraining, waarbij hij met een tijd van 2:08.580 de pole wist te pakken, vóór Schilders, Sliphorst en de Duitser Sven Lüttgens (IL Motorsport Racing 2). Een goede prestatie was er ook van de teamgenoot van Van den Oever, de Franse debutant in deze klasse, Sebastien Jacquemart. Hij reed de rode MaX5 van het nieuwe team naar de 12e plek in de startopstelling, vier plaatsen vóór Team Autovisie.

Lees ook:Mazda MaX5 Cup kent een winnaar….
Lees ook:Spanning in Mazda MX5 Cup
Lees ook:Mooie races op Zandvoort tijdens Ribank Max5 Cup
Lees ook:Mazda Endurance Challengers succesvol…
Lees ook:Boutsen McLaren team klaar voor actie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.