SEAT-topman benoemd tot automanager van het jaar…

SEAT-president Luca de Meo is door Automotive News Europe verkozen tot CEO of the Year in de Car Division-categorie. Hij krijgt daarvoor op 11 september – vlak voor de start van de IAA in Frankfurt – de Eurostars Award uitgereikt. De prijs is een erkenning voor De Meo’s jaren als topman van SEAT. Jaren waarin het Spaanse merk weer winstgevend werd.
Luca de Meo werd in november 2015 aangesteld als algemeen directeur van SEAT. Onder zijn leiderschap startte de fabrikant het grootste modellenoffensief in zijn geschiedenis met de lancering van vier nieuwe modellen (Ateca, Leon, Ibiza en Arona) in achttien maanden. Door de uitbreiding en vernieuwing van SEAT’s modellenreeks zijn de verkopen in 2017 tot op heden gestegen met 13 procent (ten opzichte . SEAT is daarmee een van de snelst groeiende merken in Europa geworden. Daarbij heeft het bedrijf in 2016 zijn beste resultaten ooit behaald. In de eerste helft van dit jaar groeide de operationele winst met 40,9 procent.

“Ik ben zeer dankbaar”, zei De Meo toen hij op de hoogte werd gesteld van het winnen van de Eurostars Award. “Het is een eer om deze prijs te ontvangen van een prestigieuze titel als Automotive News Europe.” De Meo won dezelfde award eerder in 2007 en werd in 2014 geëerd in de Sales & Marketing Executive-categorie. “Dat ik deze prijs nu krijg, heb ik te danken aan al mijn fantastische collega’s bij SEAT”, benadrukt hij. “De resultaten die wij behalen, komen voort uit onze gezamenlijke inspanningen om het merk vooruit te helpen.”
Automotive News is wereldwijd marktleider op het gebied van informatie over de auto-industrie en zette in 1996 een Europese afdeling op. Twee jaar later begon Automotive News Europe met het jaarlijks uitreiken van de Eurostars Awards aan de belangrijkste leiders in de Europese autosector.

Luca de Meo werd in 1967 geboren in Milaan. Hij studeerde Business Administration aan de Università Commerciale Luigi Bocconi en schreef zijn scriptie over bedrijfsethiek in Italië. De Meo begon zijn carrière bij Renault en kwam daarna via Toyota en Fiat als marketing manager bij Volkswagen terecht. Voor zijn succesvolle carrière kreeg hij de titel ‘commendatore’ van de Ordine al merito della Repubblica Italiana, wat een van de hoogste onderscheidingen in Italië is. Momenteel is De Meo niet alleen SEAT-president, maar is hij ook lid van de directieraad van Ducati.

Lees ook:Top vijf notering voor AMES binnen SEAT-wereld…
Lees ook:Seat plant compacte SUV
Lees ook:SEAT investeert in eigen toekomst…
Lees ook:SEAT komt met nieuwe SUV – Made in Germany!
Lees ook:SEAT groeit jaar na jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.