Bas Wibier stuurt nieuwe tak AutoBinck aan…

Bas Wibier trad op 1 maart jl bij AutoBinck Group in dienst als Algemeen Directeur van AutoPoint International. Hij zal zich richten op de in- en verkoop van voertuigen in een internationale setting. Het doel is de jonge onderneming uit te bouwen tot een merkonafhankelijke autodistributeur als schakel tussen fabrikanten en zakelijke afnemers.
Bas Wibier was tot voor kort Algemeen Directeur bij Hyundai Motor Nederland. Over zijn nieuwe functie vertelt hij: ‘Dit is voor mij de juiste uitdaging op het juiste moment. De autowereld verandert steeds sneller. Eén van de nieuwe uitdagers in het veld is AutoPoint International.’

Hij vervolgt: ‘We zien voor onszelf een rol als supplier voor zakelijke afnemers in heel Europa, zoals fleetowners en leasemaatschappijen. We matchen vraag en aanbod. Omdat we merkonafhankelijk zijn, richten we ons op het verkrijgen van de beste inkoopcondities. De distributie van auto’s wordt steeds pluriformer, waarbij de traditionele benadering steeds meer afbrokkelt en ruimte biedt voor ondernemende partijen die nieuwe initiatieven faciliteren.’ In 2016 verhandelde AutoPoint op deze manier al duizenden auto’s.
AutoPoint International is ook inkooppartner voor verschillende AutoBinck-dochters, zoals Business Lease en de startup Bynco. Dit is de eerste online winkel voor occasions, kortgeleden gelanceerd door AutoBinck Group. Klanten kunnen volledig online een occasion kiezen en kopen, waarna Bynco de auto thuis aflevert.

AutoBinck, gevestigd in Den Haag, is een van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt. AutoBinck is actief in 8 Europese landen. De groep telt meer dan 50 werkmaatschappijen, verdeeld over 4 divisies: Car Distribution & Retail, Leasing & Finance, Parts & Accessoiries en Smart Mobility. AutoBinck telt 2.700 medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim 1,2 miljard euro.

Delen via:

Lees ook:Nieuwe speler op occasionmarkt; Bynco!
Lees ook:Innovatieprijzen voor BYNCO
Lees ook:AutoBinck neemt belang in Snappcar …
Lees ook:Mitsubishi laat leasing over aan Business Lease
Lees ook:Business Lease – nu ook in Roemenie actief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.