Schaalpolitie

Wie mij kent weet het al. Ga je naar een of ander buitenland waar ik zelf niet zo snel naar toe zal reizen krijg je een lijstje mee. Met het verzoek vooral uit te kijken naar modellen van bussen, taxi’s, politiewagens, brandweervoertuigen of wegenwachters op schaal. Dat levert me nog wel eens leuke aanwinsten op. Zoals onlangs nog een paar bijzonder voertuigjes (3inch) uit Thailand. Schoonmama reist ook veel en die kwam onlangs terug van een tripje Italie. En in haar koffer twee erg aardige modellen (1:43) van Mondo Motors. Een merk dat ik leerde kennen via een ooit door Blokker verkochte serie Maseratimodellen en een bijzondere Lamborghini die ik in het Duitse Nordhorn vond. De twee Fiat’suit de reiskoffer van schoonmama betroffen een Fiat Grande Punto in de typische lichtblauwe kleur van de Italiaanse politie. Een moderne auto met heel bijzonder uitmonstering. Het redelijk afgewerkte model heeft een net interieur, transparante koplampjes en ook mooie achterlichten. Meest opvallend blijft die politiebeschildering. Dat gaat nog meer op voor de kleine Fiat 500 (het originele type) in de fraaie kleuren van de Carabinieri. De pietepeuterige Fiat is wat netter en completer dan de Grande Punto en maakt aleen al indruk door het witte schuifdakje met daarachter twee blauwe zwaailampen. De modellen kwamen binnen in keurige doosjes, met licentielabels van de Fiat-groep en dat maakt ze wel bijzonder. Als je kijkt op de website van Mondomotors zie je nog veel meer lekkers staan waarvoor ik toch maar even ga rondneuzen dit weekend als ik weer voor even de grens met de oosterburen over trek. Want een nieuwe Lancia Delta is nooit weg natuurlijk!

Lees ook:Fiat brengt schoonste auto ooit….
Lees ook:Fiat introduceert nieuwe Grande Punto
Lees ook:Abarth is back!
Lees ook:Nederlandse clip voor reclamecampagne Fiat Grande Punto
Lees ook:Prijstrekker Puntoreeks

2 reacties op “Schaalpolitie

  1. Wim

    kleine tip, vaak zijn deze modellen te koop op Ebay. Daar heb ik al een aantal hele leuke modellen gevonden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Wim – Dank voor de tip, ik ga daar ook evne neuzen. Want die Lancia Delta voeg ik graag toe…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.