Mysterieuze truck….

Gevonden op een rommelmarkt, autotransporter, made in China. Loodzwaar, schaal 1:43 en zeer gedetailleerd....maar wie fabriceerde het ding?

Afgelopen weekend was het weer raak. Een rommelmarkt onderweg, even bezoeken en graaien in bakken tussen de spullen die daar liggen uitgestald. Dan zie je ineens voor een ‘prikkie’ een prachtige truck liggen. Een opleggercombinatie in schaal 1:43, looizwaar en heel fraai afgewerkt. Het laaddek kan op allerlei manieren worden bewogen en er kunnen vijf tot zes personenwagens op worden vervoerd. De truck is een Scania. Hij verkeerde in goede conditie, was een beetje (erg) stoffig, maar na een geslaagfde schoonmaak- en poetsactie staat er weer een glimmende combinatie in de collectie. Een auto-transporter die er wezen mag. Maar wie heeft het ding gefabriceerd? Er staat ‘made in China’ op de bodem, maar verder geen enkele aanwijzing naar een fabrikant of licentie. Als ik kijk naar de wijze waarop de laadkleppen in elkaar steken verwacht je dat er enig denkwerk aan vooraf is gegaan. Alles functioneert als bij een echte autotransporter zoals je die bij Broekman ziet rijden. De opschriften zijn ook al geen verwijzing. Heeft iemand een idee wie dit model, een goede 40 centimeter land en 8 centimeter hoog heeft gemaakt?  

Achterkant - alles kan schuiven en scharnieren - net een echte trailer voor autovervoer.

Lees ook:Weer een Britse prijs voor Skoda
Lees ook:Ook gebouwd in Holland
Lees ook:Toyota voegt Pickup-truck toe aan PROACE-gamma…
Lees ook:Rijden op Mars
Lees ook:Spektakel rond nieuwe Volvo Truck…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.