Opel viert vijftig jaar Commodore…

Exact 50 jaar geleden verscheen de Opel Commodore als nieuw vlaggenschip ten tonele met een 115 pk sterke 2,5-liter zescilinder lijnmotor. Een 130 pk sterke GS-versie met twee carburateurs volgde een jaar later. Opel viert nu de vijftigste verjaardag door vier exemplaren van de Commodore type A, B en C, uit te brengen in de 20ste Silvretta Classic (6-8 juli).

Merkambassadeur en winnaar van de 24 uur van Le Mans, Joachim Winkelhock, zal het Opel Classic team leiden in deze klassiekerrally door Montafon. Hij zit aan het stuur van een uit 1972 stammende Commodore B GS/E (Grand Sport/Einspritzung) met 190 pk. Een nieuwe Insignia Grand Sport vergezelt de historische Commodores, als voortzetter van de GS-naam.

De start en de finish van alle drie de etappes van de rally is in Partenen. De route van in totaal 600 kilometer voert door de Oostenrijkse Alpen. Enkele hoogtepunten voor bezoekers en deelnemers zijn de Silvretta Hochalpenstrasse, de 2.037 meter hoge Bieler Höhe; de afdaling naar de Piller Höhe op dag twee (met lunchstop vanaf 12.00 uur bij Hotel Weißseespitze); de Furkajoch met een stop bij Hotel Waliser Stuben (8 juli, 12.00 uur); en tot slot de “Grosser Preis von Vandans” als spectaculaire finale op zaterdag vanaf 14.00 uur.

De legendarische Opel-aanduiding GS maakt na 50 jaar een comeback met de nieuwe Opel Insignia Grand Sport. Elegant en sportief zoals een coupé, genereus in ruimte dankzij de volledig nieuwe architectuur en met het comfort en de veiligheid die bij een vlaggenschip hoort. De tweede generatie van de Insignia biedt niet alleen dynamische looks en comfort, met het grote aantal intelligente technologieën is hij ook koploper in zijn segment. Dat is dankzij zaken als Opel IntelliLux LED® matrix koplampen en vierwielaandrijving met Advanced Torque Vectoring. Ook toonaangevend zijn de vele bestuurdersassistentiesystemen, de head-up display en hoogwaardige connectiviteit met Opel OnStar en uitgebreide smartphone integratie

Lees ook:Opel zet nieuwe Insignia in Geneve neer…
Lees ook:Opel e-Ampera valt in de prijzen..
Lees ook:Eerste beelden Opel Insignia
Lees ook:Opel komt met 7 nieuwe modellen in ’17
Lees ook:Opel blijft maar groeien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.