Europees Mazda Museum geopend…

Afgelopen week werd het geopend; het Mazda Museum in het Duitse Augsburg. Het eerste museum van die strekking buiten Japan. Het werd opgezet door een trouwe Mazda-dealer, de firma Frey in Augsburg met steun van de Duitse Mazda-importeur en laat de meer dan 100 jaar historie van Mazda zien. Centraal bij de expositie staan maar liefst 45 historische Mazda’s waarvan een deel kwam uit de omvangrijke prive-collectie van Frey. Het museum is gevestigd in de oude tramremise van Augsburg waardoor een overzichtelijke locatie beschikbaar kwam waar alle auto’s en materialen ruim uitgestald konden worden. Er staan o.a. auto’s als de Cosmo Sport uit 1967, Luxe RX87 uit 1969 en een RX-7 uit 1992 opgesteld. Een genoegen voor de liefhebber van dit altijd bijzondere Japanse automerk. Omdat de collectie van Frey minstens 120 auto’s omvat, zal de expositie ook door de jaren heen worden omgewisseld om zo bezoekers het nodige nieuws te kunnen bieden.

Lees ook:McLaren in Louwman Museum
Lees ook:Mazda Museum op Google Maps te zien
Lees ook:Museale dwergauto’s in Haarlem
Lees ook:Mini-Expositie in BMW-Museum van start……
Lees ook:Ford Museum den Hartogh moet sluiten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.