Gratis rijden in een klassieker…

Wie gek is op echt oud en klassiek qua vier- of tweewielers kan nu terecht bij een organisatie die zich Vintage Road Trips snoemt. Naar eigen zeggen peelt deze club in op de steeds maar toenemende behoefte van mensen om terug te keren naar ‘die goeie oude tijd’. Vanwege de komst van steeds meer retro auto’s en scooters, willen de beide oprichters van VRT laten zien wat een échte oldtimer zo bijzonder maakt. Op 26 november a.s. is iedereen welkom tijdens de open dag van Vintage Road Trips in Amersfoort. Iedereen kan dan gratis tijdens een testrit het echte gevoel van vroeger ervaren.
Echte klassiekers hebben nog karakter en persoonlijkheid. Ik schrijf er elke zondag wel eens iets over, en dat gevoel haalt VRT ook terug. Je stapt in en waant je tenminste dertig jaar terug, voelt aan alles dat de auto zelf al van alles en nog wat heeft meegemaakt. Het bijzondere gevoel van een oldtimer zit hem namelijk vooral ook in al die jaren historie.
Autofabrikanten zijn naarstig op zoek naar meer persoonlijkheid voor hun nieuwe modellen. Zo worden er al een reeks van jaren allerlei retro modellen verkocht: moderne auto’s met een frisse knipoog naar vroeger. Maar het wordt steeds gekker. Het aloude ‘Volkswagenbusje’ is qua vormgeving praktisch ongewijzigd weer nieuw als camper te vinden. Deze wagens zijn voorzien van alle moderne techniek, maar meteen ook ontdaan van alle vormen van menselijke charme. Dit is pure nep. Waar is de sfeer van dertig zomervakanties, de geur van generaties opgroeiende kinderen, waar is het karakteristieke geluid van de, in dit specifieke geval, luchtgekoelde motor? Zo’n nieuwe camper is dus bedeoeld voor mensen die ook over straat gaan met namaak Rolexen en D&G tassen. En met dit soort statements zet VRT wel de toon. De klassiekers van Vintage Road Trips hebben het bijzondere geluid, de heerlijke geur en alle eigenschappen van een fantastische oldtimer nog wel. Natuurlijk, ze lekken een drupje olie en de bekleding ruikt een beetje muffig. Starten doe je nog met een choke en er is geen stuurbekrachtiging op die oude wagens te vinden. Maar deze ongemakken maken deze wagens tot een unieke belevenis om in te rijden. Je merkt het met al je zintuigen: dit zijn echte klassiekers!
En dus doet VRT er alles aan om hun ‘waar’ aan de man of vrouw te brengen en organiseren Rien Tilstra en Mark Hukema op zaterdag 26 november ‘Nostalgie for Free’. Tijdens deze open dag mogen geïnteresseerden een testritje maken in een Citroen 2cv, klassieke Fiat 500, op een Vintage Vespa of met een authentiek Volkswagen Campertje. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 15.00 uur op de Argonweg 26a te Amersfoort. Er staat koffie en thee klaar en wie n.a.v. de open dag een klassieker boekt voor volgend jaar, krijgt ook nog eens tien procent korting!

Lees ook:Zelf een keertje Porsche rijden?
Lees ook:Kamperen in een oude VW Bus
Lees ook:Gelimiteerde 500 bij Fiat
Lees ook:Verzekeraar laat oldtimers rijden..
Lees ook:KNAC organiseert fotowedstrijd…

2 reacties op “Gratis rijden in een klassieker…

 1. Gill Oswald

  Geachte heer/Mevrouw

  ik wou vragen of u het witte volkswagen t1 busje doet verhuren ?
  En hoeveel dat kost

  M.v.g Gill Oswald

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Wij zijn een automedium, schrijven over auto’s. Voor vragen als deze kunt u zich het beste wenden tot de verhuurder zelf! Grtz. redactie

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.