Parkeren voor veel mensen een crime…

Uit een onderzoek door mobiele aanbieder Park-line blijkt onder meer dat wij ons als Nederlanders echt ‘gek’ ergeren aan de meeste parkeermeters. Niet alleen omdat die dingen er staan, maar vooral omdat de bediening tijdrovend en slecht begrijpbaar is. Maar liefst 82% van alle onderzochte automobilisten die gebruik maakten van een of andere parkeermeter bleek zich te ergeren. Vooral in Amsterdam, waar zoals dat gaat in een stad als deze verschillende soorten (peperdure) meters staan, blijkt die ergernis groot. Maar kort na de hoofdstad blijken ook Den Haag en Rotterdam als erg stressvolle steden te worden ervaren door bezoekers. Je kunt natuurlijk nog zoveel reclame maken voor een stad als toeristische trekpleister, als je bezoekeronvriendelijke meters neerzet komt het nooit goed. Het resultaat is dan dat sommige automobilisten helemaal niet betalen en het risico van een parkeerbon dan maar nemen. Daarbij valt op dat vooral zij die zich normaal voortbewegen in een wat sportievere auto of een bestelbus die risico’s bewust vaker nemen dan andere weggebruikers. Gemiddeld laten dit soort mensen hun auto’s 13 minuten staan zonder te betalen. Waarbij de kans op een bekeuring volgens Park-line juist is toegenomen doordat veel controleurs zich snel verplaatsen op scooters of gebruik maken van scanauto’s. En vrouwvriendelijk zijn wij Nederlandse automobilisten allerminst. Als het gaat om dat betalen sturen wij mannen onze partners op weg naar die parkeermeters en blijven wij nog even bij of in onze heilige koe zitten tot het klusje van het betalen is verricht. Galant is anders. Overigens is het maar goed dat die vrouwen de meters bedienen, want mannen betalen gemiddeld te veel voor het parkeren, ze schatten domweg de tijd die nodig is voor wat men wil doen, te hoog in. En omdat in de meeste gevallen vooruit moet worden betaald ben je dus snel een aardig bedragje kwijt…En dan nog een aardige tip; waar loop je de meeste kans op een parkeerboete?? Wel; in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland. Daar wordt een vrij actief en restrictief beleid gevoerd tegen foutparkeerders! Het is maar dat u het weet….

Lees ook:Chantal Janzen favoriet onder automobilisten
Lees ook:Automobilisten positief over groene auto’s
Lees ook:Nederlander wil eerste uur gratis parkeren!
Lees ook:Nederlanders willen niet wachten op huurauto
Lees ook:Zeeuwen rijden meest milieu-onvriendelijk

4 reacties op “Parkeren voor veel mensen een crime…

 1. Gerda

  Nou zeg, dan tref ik het met manlief ,want die vult altijd de parkeermeter en ik loop vast door want de tijd die hij instelt is altijd net te korter dan ik zou doen. Hij is zoooo zuinig haha, en reken maar dat we optijd terug zijn, daar zorgt hij wel voor, Want een prent heb je hier in de omgeving eerder dan je verwacht.
  En als ik zelf de meter vul, is dat zoveel dat ik meestal te vroeg terug ben,maar dan mijn overtollige mintutenkaartje wat er nog op zit weg geef, zodat ik daar nog een onverwachte glimlach voor terug krijg.Heerlijk die parkeermeters!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Leo

  @Gerda – Dat laatste is wel een daad van grote naastenliefde…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gerda

  We leven toch met z’n allen in de geldcrisis? Ik heb altijd geleerd dat je niets moet weggooien wat een ander blij kan maken.
  En dan nog.. het is hier in de omgeving eigenlijk wel gebruikelijk dat als je nog een half uur resterendetijd op je pakeerkaartje heb staan, om het weg te geven aan de mensen die net de parkeerplaats oprijden om nog gauw een boodschap te kunnen doen.Scheelt hen ook weer geloop naar de parkeermeterpaal zelf!
  Zou dit in een grote stad niet voorkomen denk je? Ja toch wel? We zijn toch mensen met onze medemensen?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Leo

  @Gerda – Ik weet niet precies in welke omgeving jij woont, maar in de grote stad is dat soort gedrag, hoe mooi ook, toch heel ongebruikelijk….Om een parkeerplek wordt soms letterlijk gevochten..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.