Tesla; meer waard dan GM of Ford?

Volgens sommige berichten zou Tesla als automaker meer waard zijn dan grootheden als General Motors of Ford. Maar beursanalisten maken wel een paar kanttekeningen voor men meedoet in de euforie die kennelijk rond de verliesgevende autobouw bij Tesla heen hangt. Tesla wordt op de beurs namelijk anders behandeld dan de andere automerken. Het merk heeft een soort vrijstelling en hoeft daardoor niet direct te voldoen aan de criteria die voor de andere grootheden wel tellen; namelijk winst maken. Bedenk maar eens dat GM in een kwartaal tijd bijna 700.000 auto’s maakt op jaarbasis in de VS en Ford 617.000! Tesla komt net aan de 25.000 exemplaren en elke auto daarvan gaat met verlies de deur uit. Op termijn een dodelijke cocktail. Volgens experts is het nog maar de vraag of die beurswaarde van Tesla overeind blijft als het merk op andere voorwaarde wordt bekeken. Zelfs als de markt voor elektrische auto’s aantrekt! Kortom, alles is relatief, ook dit nieuws over de beurswaarde van Tesla die overigens op dit moment bijna 51 miljard US Dollars zou zijn. (CNN)

Lees ook:Tesla financieel overschat?
Lees ook:Tesla geeft toe; meer incidenten met AutoPilot!
Lees ook:Ford ligt dwars bij Tesla-typeaanduidingen…
Lees ook:Tesla verliest veel geld….
Lees ook:Ford komt met erg hete Focus naar Parijs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.