Spannende tijden voor Opel en PSA

Best spannend voor iedereen die betrokken is bij de mogelijke inlijving van het Duitse Opel en Britse Vauxhall bij het Franse PSA. Het gaat tenslotte toch om nationale iconen die met elkaar door de deur moeten. Volgens analisten is het merk Opel op dit moment een kleine twee miljard Euro waard. En dat zou volgens die berichten uit deze hoek dan de waarde zijn inclusief Vauxhall. Het lijkt er op dat General Motors wel af wil van haar verliesgevende Europese dochtermerken. Maar er zal zeker moeten worden onderhandeld over technologische rechten en zo meer. Want Opel komt met een met name in Amerika ontwikkelde elektrische auto en GM zal vast die techniek willen beschermen of voor veel geld verkopen. Men praat wel met de Fransen vanuit een wil om te komen tot overeenkomsten. Volgens diezelfde analisten kon het deze week wel eens helemaal rond komen tussen partijen en komt Opel/Vauxhall in Franse handen. Ook op regeringsniveau wordt gesproken om deze deal goed te laten verlopen. Het gaat uiteraard om meer dan een beetje merktrots of zo. Ook werkgelegenheid staat op het spel. Meer dan 38.000 mensen werken er bij Opel, een deel daarvan zal overbodig zijn na de overname. De Fransen zullen zeker bepaalde afdelingen gaan integreren in de eigen organisatie. In Engeland zijn ook nog eens 4500 mensen werkzaam bij Vauxhall dat met name de markten bedient waar het stuur aan de ‘verkeerde kant’ zit. Al met al spannend dus.

Lees ook:Frankrijk remt verder uitventen biobrandstoffen
Lees ook:Vauxhall schakelt om naar nieuwe Vivaro
Lees ook:Het is officieel; Opel en Vauxhall nu in Franse handen…
Lees ook:GM trekt zich terug uit PSA, aandelen verkocht.
Lees ook:Opel brengt toch Chevrolet spinoff; Ampera e!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.