Mazda had een geweldig jaar 2008!

Mazda doet het goed in Europa, vooral de Russen zijn gek op o.a. de Mazda 6

Mazda heeft een prima jaar 2008 af mogen sluiten. Ondanks de toch wat lastige twee maanden van het jaar behaalde Mazda Motor Europe de beste verkoopcijfers ooit in haar geschiedenis. Maar liefst 343.000 Mazda’s vonden hun weg naar Europese klanten. Dat is in vergelijking met een jaar eerder een stijging met maar liefst 9,3%. Rusland is een van de landen waar men bijna met 50% groeide naar bijna 74.000 Mazda’s. Maar ook de Italianen kiezen voor de kwaliteit van het Japanse Ford-merk. Ook de Oostenrijkers willen graag een Mazda, daar werden maar liefst 18.500 voertuigen verkocht. Nederland klaagt ook niet, voor het eerst sinds tijden zit er ook weer groei in onze markt. Bij 8.300 Mazda’s is sprake van 8 procent groei. Nieuwe markten waar men direct goed scoorde zijn ook Hongarije, Kroatië, Slovenië en Wit Rusland. Maar ook in Turkije en Marokko kent men het Japanse merk intussen, zij het dat daar de verkopen op een zeer bescheiden pitje staan.

 

 

 

Lees ook:Mazda had een topjaar…
Lees ook:Mazda had een goed jaar…
Lees ook:Mazda tevreden!
Lees ook:Mazda doet het nog best goed!
Lees ook:Mazda maakt alweer recordwinst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.