Auto’s in Nederland schreeuwend duur

Wat we al langer wisten, blijkt nu weer eens uit cijfers van Eurostat, het Europese CBS. Auto’s zijn in Nederland schreeuwend duur. Met de ons omringende landen scheelt het vaak duizenden euro’s. Maar het kan erger.

Een instapmodelletje Volkswagen Golf kost in Nederland inclusief de forse bpm-belasting en btw totaal 23.675 euro. Exact hetzelfde wagentje staat bij onze zuiderburen 19.800 euro in de showroom. En in Duitsland is ie zelfs nog goedkoper: 19.600 euro.

Maar uit de cijfers blijkt ook dat Nederlandse autoliefhebbers nog in hun handen mogen wrijven vergeleken met de gigantische prijzen die in Denemarken voor een nieuwe auto moeten worden betaald. Door de torenhoge belastingtarieven kost een nieuwe Golf daar omgerekend maar liefst 38.200 euro. Opvallend is dat recente Europese prijsonderzoeken ook aantonen dat het voor slimmeriken loont om een auto in een ‘duur’ land als Denemarken te kopen en vervolgens in een ander land in te voeren. Daar wordt dan immers de belasting betaald, de Deense belasting krijg je terug. Doordat de ‘kale’ autoprijs exclusief belasting in Denemarken relatief laag ligt, kan invoer van een Deense auto in Nederland uiteindelijk zelfs een voordeel van twee tot vierduizend euro opleveren. Maar ja, die rompslomp. De Europese Commissie probeert de prijsverschillen nu vooral aan te pakken door het voor dealers makkelijker te maken over de grenzen actief te worden. Zijn er mensen die over de grens geshopt hebben? Graag je ervaring!

Lees ook:Eerste Toyota Mirai voor Deense klant…
Lees ook:Europese autoverkopen aardig in de winst; Nederland wijkt af!
Lees ook:Zeeuwen en Drenthenaren bent meest zunig…
Lees ook:Duitsland locomotief Europese autoverkopen
Lees ook:Amsterdam; peperduur parkeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.