T-Ford en Capri gaan racen op Le Mans

 

Omdat dit jaar de befaamde Model T haar honderdste verjaardag viert zet Ford een speciale uitvoering, de T Montier, uit 1923 in tijdens de befaamde 24-uurs races voor klassiekers op Le Mans. Zij komt daar een 'jonger' familielid tegen, de Ford Capri RS2600… 

Twee bijzondere en speciaal voor de gelegenheid gerestaureerde Ford racewagens keren terug naar Le Mans voor deelname aan de beroemde 24-uursraces met klassiekers die daar van 11 tot 13 juli a.s. worden gehouden. De auto’s zijn zeer zorgvuldig gerestaureerd om nog een keer voor het ‘Ecurie Ford France’ -team te strijden op dit legendarische circuit. Het gaat om een Model T Montier uit 1923 en een Capri RS2600 uit 1973. De Model T is uitgekozen omdat het precies 100 jaar geleden is dat deze auto bijdroeg aan de mobiliteit van de wereld. De wagen was de eerste die aan een lopende band werd gebouwd, waarmee Ford ook de concurrenten het nakijken gaf. Er werden maar liefst 15 miljoen Model T’s gebouwd en de auto is tot in onze dagen beroemd gebleven. Al was het maar omdat hij figureert in heel wat Amerikaanse speelfilms.

Van een heel andere orde is natuurlijk de Capri RS2600. Deze zeer sportieve uitvoering van de vlotte Europese tegenhanger van de Mustangs uit de jaren zestig en zeventig, heeft een V6 motor met 400pk. De wagen was een belangrijke speler in autoraces uit die periode en is nog altijd een stijlvolle en dynamische verschijning. De Capri werd indertijd gelijktijdig in Engeland en Duitsland gebouwd en was mateloos populair. Nog steeds kom je onderweg goed bewaarde of gerestaureerde exemplaren tegen van de Ford Capri, een bewijs van zijn degelijkheid en aantrekkingskracht op zowel oudere als jongere jongeren. Naast de hiervoor genoemde modellen zijn er op Le Mans nog meer historische Ford’s te zien, zoals Mustangs en GT40’s.

Lees ook:Ford komt met nieuwe Capri
Lees ook:Zeer kort geproduceerd; Ford Consul 315
Lees ook:Ford zet Las Vegas op zijn kop; veel Mustang-geweld…
Lees ook:Ford trots op Mustang-successen….
Lees ook:Bijzondere Ford Focus…

Eén reactie op “T-Ford en Capri gaan racen op Le Mans

  1. tweedehands auto's

    Leuk om te zien die gerestaureerde oudjes ,al heb ik wel meer met de Capri dan met het T model

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.