Garantie

De meeste onderdelen aan een auto draaien niet, maar kunnen wel storingsgevoelig zijn. Dan is een goede garantie wel zo handig....

Van een vriendelijke logcollega kreeg ik onlangs het verzoek even te kijken naar een aanbieding voor een tweedehands wagentje dat zij en haar man hadden ontvangen van een handelaar bij hun in de buurt. Hetbetrof een Toyota Aygo, bouwjaar 2006, met (half)automaat, 11.000 km op de teller en een nette uitmonstering. Het in Tsjechie gebouwde zak-Jappannertje moest net nog geen 8 mille kosten. Veel geld wel voor een auto die nieuw een fractie meer kost. Maar opmerkelijker was de garantie. Waar Toyota zelf op haar producten drie jaar garantie meegeeft ging deze toch redelijk frisse en volgens opgave keurig onderhouden Aygo de deur uit met ‘garantie op de draaiende gedeelten van de motor’ en was garantie wel bij te kopen tegen betaling van iets van 450 euro. Een opmerkelijke aanbieding. Nu was de betreffende handelaar geen BOVAG-bedrijf, althans er was nergens een logo te vinden en ook leek hij geen dealer te zijn. Garantie op het draaiende gedeelte? Dat is dan de krukas, de zuigers, de versnellingsbak? Of geldt dat ook voor de draaimechanieken van de ruitenwissers voor en achter of de raambediening? Het blijft verdacht als je dit soort voorwaarden voorbij ziet komen. Een echte handelaar geeft op een goede auto uiteraard gewoon goede garantievoorwaarden en maakt zich er niet vanaf door dit soort vaagheid. Dat doet denken dat er een luchtje aan die auto zit. Maar dat blijkt dan weer niet uit de prijs. Kortom, ik heb de betreffende collega aangeraden het karretje te laten staan en te zoeken naar een andere aanbieder/ding. En dat deed ze.

Lees ook:Nieuwe Aygo onthuld
Lees ook:Garantie op tweedehands auto’s behoeft geen discussie…
Lees ook:Lada geeft meer garantie….
Lees ook:Ook Honda roept auto’s terug…
Lees ook:Porsche voert verlengde garantie in…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.