Van der Marel deed goede zaken voor Opel bij WRC..

Rallycoureur Timo van der Marel blikt terug op een uitstekend WK-rally, dat 17 tot en met 20 augustus jl. in Duitsland werd gehouden. Samen met vaste co-pilote Rebecca van der Marel wist Timo met de Opel ADAM R2 beslag te leggen op de tweede plaats in de RC4-klasse met vijftien deelnemers. “Mijn beste resultaat ooit op een WK! Echt een geweldige en unieke prestatie. De rally ging niet geheel vlekkeloos, maar met ons kleine team hebben we toch het maximale eruit gehaald en daar ben ik bijzonder trots op”, zegt Timo.

Het WK Rally startte donderdag 17 augustus met een zeer lastig proef die volgens Timo vooral gemaakt was voor het publiek. “Zo’n 50.000 toeschouwers langs de baan is natuurlijk fantastisch, maar het was een moeilijk parcours en we moesten vaak lang wachten. Leuk voor het publiek, maar voor een coureur best frustrerend. Gelukkig zijn we die dag goed doorgekomen.”

Uiteindelijk eindigden Timo en Rebecca met de Opel ADAM R2 als tweede in de RC4-klasse en dertigste overall in het eindklassement. “Een geweldige prestatie om tweede te worden op een WK, vlak achter de ADAM R2 van het ADAC Opel Rallye Junior fabrieksteam van Opel met veel meer middelen”, benadrukt Timo. “Wij hebben geen budget om een WK te winnen. Wij doen het met ‘slechts’ twee monteurs, maar we zijn wel een heel hecht team. Door keihard te werken hebben we het maximale eruit gehaald. Dit was ons beste WK ooit en daar zijn we met z’n allen heel trots op. Het is het hoogtepunt van het jaar. En natuurlijk ook voor Opel. Met een één-tweetje op een WK staat de Opel ADAM R2 goed op de kaart!”

Op 15 en 16 september a.s. staat de Hellendoorn Rally op de agenda: de laatste rally van het seizoen voor Timo van der Marel.

Lees ook:Van de Marel sluit seizoen af met overwinning…
Lees ook:Opel ADAM gaat als een speer in GTC Rally
Lees ook:Opel ADAM kampioen in RC4 Klasse
Lees ook:Opel ADAM scoort punten in rallies….
Lees ook:Opel scoort ADAM-successen met Timo v.d. Marel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.