Ploegen door de modder en zand in een Amarok…

Terwijl je dit leest zijn 21 internationale deelnemers bezig (uit zeven landen) om zich een weg te banen door de modder en mul zand van de Zuid-Afrikaanse Kalahari-woestijn. Ze doen dat in een VW Amarok, een stoere Pickup die we hier vooral leren kennen als aannemers-Pickup. Elk team heeft zijn eigen Amarok ter beschikking en de competitie laat zien wie het beste met deze auto een woestijn als de Kalahari kan bedwingen. De temas komen uit Engeland, Zuid-Afrika, Australie, Duitsland, Rusland, Namibie en Botswana. Als ze vijf dagen lang tegen de omstandigheden en elkaar hebben geknokt, maken zij kans op de titel ‘winnaar van de Spirit of Amarok’. De deelnemers zijn ervaren op dit gebied, maar ook met de Amarok. De meesten rijden al een paar jaar in zo’n VW rond en kennen de mogelijkheden van de 4×4 als geen ander. Volgens de informatie doen de Europese teams het prima en komen die wellicht met de bijbehorende beker naar huis. Vandaag rijdt men als het goed is na vijf dagen over de finishlijn. (NP)

Lees ook:Loterij om MG-B klassieker…
Lees ook:Extra rijke Amarok, de Aventura!
Lees ook:Suzuki zet dit najaar in op actie….
Lees ook:WK Hockey zorgt voor actie bij Volvo
Lees ook:Klassieke rally van start met dank aan Decos Cartracker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.