Porsche heerst weer op Le Mans…

Porsche heeft de 24 uur van Le Mans voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen. Na een race vol drama en heroïek kwam Timo Bernhard als eerste over de streep met de Porsche 919 Hybrid met startnummer 2. De Porsche 919 Hybrid met startnummer 1 viel uit, na meer dan 10 uur lang aan de leiding te hebben gereden.
De overwinning die Earl Bamber, Brendon Hartley (beiden NZ) en Timo Bernhard (D) met de behaalden, was de 19e overall voor Porsche en de derde op rij voor de 919 Hybrid. Voor Brendon Hartley is deze overwinning zijn eerste op Le Mans. Porsche behaalde zijn eerste overalloverwinning op Le Mans in 1970.

Voor het trio Bamber/Hartley/Bernhard begon de race moeilijk: in de vroege avond was een pitstop van maar liefst één uur noodzakelijk om een technisch probleem aan de vooras te verhelpen. Na de stop zetten de drie coureurs vanaf de laatste positie en met 19 ronden achterstand op de koploper een inhaalrace in, die ertoe leidde dat de Porsche 919 Hybrid #2 om 13.53 uur de koppositie in de race overnam. Timo Bernhard reed de race vervolgens zonder problemen uit.

De Porsche 919 met startnummer 1 (Neel Jani, André Lotterer, Nick Tandy) lag meer dan 10 uur lang aan de leiding van de 85e editie van de zwaarste race ter wereld. Kort na 11.00 uur viel de auto uit doordat de oliedruk wegviel. Op dat moment bedroeg de voorsprong op de naaste rivaal meer dan 13 ronden.
Voorafgaand aan de race verwachtte Porsche in de LMP1–klasse een zware strijd met Toyota. Twee van de drie Toyota’s vielen in de vroege nacht echter kort na elkaar uit. De derde Toyota eindigde op grote afstand.

Lees ook:Porsche pakt podium Le Mans
Lees ook:Porsche; vaste waarde tijdens 24 uren van Le Mans
Lees ook:Porsche klaar voor de start…….
Lees ook:24 feiten over Porsche op Le Mans….
Lees ook:Erg rappe hybride wint belangrijke race…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.