Subaru wil de snelste zijn….op de Nurburgring…

Het ronderecord staat nu nog steeds op naam van een Alfa Romeo, op de bumper gevolgd door een Porsche Panamera die er zeven seconden langer over deed. Maar de Japanse fabrikant Subaru laat de eer van die snelste rondjes op de befaamde en ook beruchte Nurburgring niet over aan haar concurrenten. Nee, die wil men zelf in handen zien te krijgen. Op 19 mei jl deed men al een poging maar die mislukte doordat het op die datum echt droevig weer was en de weergoden de Subaru WRX STI Type RA NBR niet bepaald gunstig gezind waren. En dat zat die lui niet lekker bij Subaru en dus wil men nog deze zomer alsnog een recordpoging wagen. Men wil sneller zijn dan die Alfa die het parcours in 7u23seconden aflegde. Dat men daarbij niet meen gewone serie-auto aan de bak zal gaan is duidelijk. De Subaru wordt net als alle andere auto’s die hier records willen vestigen aangepast aan de bijzondere omstandigheden op dit circuit. Dat is ook nodig want een serieversie van deze Subaru deed er in ongemodificeerde vorm bijna een minuut langer over. De onlangs hier ook genoemde Voolvo S60 Polestar behaalde een nette 7m51s. Dat wordt zeker een richttijd. De Subaru die het circuit als snelste moet gaan rondrijden kreeg van zijn ingenieurs nog eens tien paarden extra om deze inspanning te verrichten. Binnenkort dus met 310pk aan de start. We zijn benieuwd! (AMuS)

Lees ook:Alfa’s Stelvio SUV, snelste op de Ring!
Lees ook:Subaru wil records breken op Man!
Lees ook:Officieel onthuld: Lamborghini Gallardo Superlegga
Lees ook:Subaru opent nieuw testcentrum…
Lees ook:In detail; Alfa Romeo Mito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.