Ford team terug in Le Mans wedstrijd…

In 2016 had Ford een nieuwe auto, een nieuw team en een nieuwe uitdaging: de 24 uur van Le Mans winnen, 50 jaar na de 1-2-3 overwinning op de Le Mans-race van 1966. Ford Chip Ganassi Racing behaalde een historische overwinning en is sindsdien nog sterker geworden. Het team behaalt overwinningen over de hele wereld en neemt zowel deel aan het FIA World Endurance Championship als het WeatherTech SportsCar Championship. Over slechts een paar dagen verschijnen de vier GT’s van Ford Chip Ganassi Racing op het Circuit de la Sarthe voor de start van de 24 uur van Le Mans 2017 om de overwinning van vorig jaar van de Ford GT nummer 68 te verdedigen:

De race van 2017 gaat tevens gepaard met een belangrijk jubileum: Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Dan Gurney (VS) en AJ Foyt (VS) de 24 uur van Le Mans wonnen met een Ford GT40. Met deze tweede overwinning van in totaal vier overwinningen, plaatste Ford zich definitief op de voorgrond van de belangrijkste race ter wereld. Het enige ontbrekende stukje van de puzzel is de in Le Mans geboren Sébastien Bourdais, die aan het herstellen is van een ongeval dat plaatsvond tijdens de kwalificaties voor de Indianapolis 500. Het is een flinke klap voor het team, vooral aangezien Bourdais in 2016 in het winnende team van nummer 68 zat, maar nu worden Joey Hand (VS) en Dirk Müller (GER) vergezeld van INDYCAR-ster Tony Kanaan (BRA), die hen zal helpen de hoogst haalbare prijs in de wacht te slepen. Het team van de Ford GT nummer 69 bestaat uit Ryan Briscoe (AUS), Richard Westbrook (GB) en de coureur met de eerste startpositie in de Indianapolis 500, Scott Dixon (NZ). Verleden jaar hebben ze het podium gehaald en dat gaf hen een geweldig voorproefje van hoe succes aanvoelt op Le Mans.

Afgelopen jaar is de Ford GT nummer 66 van Stefan Mücke (GER), Olivier Pla (FRA) en Billy Johnson (VS) als vierde geëindigd, nadat ze een strafpitstop moesten maken vanwege een defecte nummerplaatverlichting. Desondanks lagen ze op het moment van de finish slechts één ronde achter op de winnaars en hierdoor zijn ze momenteel gemotiveerder dan ooit tevoren.
De 24 uur van Le Mans 2016 was een lastige race voor het team van de Ford GT nummer 67, toen de auto vlak voor de start problemen met de versnellingsbak kreeg, waardoor de uitdaging nog groter werd. Dit jaar willen Andy Priaulx (GB), Harry Tincknell (GB) en Pipo Derani (BRA) zich vol in de strijd storten.

Lees ook:Ford presenteert GT-coureurs
Lees ook:Stijlvol einde raceseizoen voor Peugeot..
Lees ook:Ford GT maakt debuut op Silverstone…
Lees ook:McLaren in Louwman Museum
Lees ook:Porsche eert Gijs van Lennep….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.