Nieuwe Formule 1 wagen Mercedes onthuld…

Met de presentatie van de nieuwe F1 W08 EQ Power+ vanuit Silverstone verrichtte Mercedes-AMG Petronas Motorsport deze week de aftrap voor het Formule 1-seizoen 2017. Fans kregen de nieuwe racewagen voor het eerst te zien door middel van een 360° live-uitzending via Facebook, YouTube en de website van het team. Die aanpak past perfect binnen het fanconcept van het team, dat de socialmediacommunity van Mercedes-AMG Petronas Motorsport met ruim 14 miljoen volgers tot de grootste in de Formule 1 heeft gemaakt. De presentatie vond plaats in het kader van een dag voor filmopnamen op het 2,96 km korte International Circuit in Silverstone, waar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hun eerste ronden met de nieuwe bolide aflegden.

De F1 W08 EQ Power+ werd volledig nieuw ontwikkeld met het oog op de drastisch gewijzigde aerodynamicaregels, die vanaf het seizoen 2017 van kracht zijn. De mogelijkheden die dat biedt op performancegebied werden volledig benut. Daarmee zouden de racewagens dit jaar tot de snelste in de historie van de Formule 1 kunnen behoren, maar tegelijkertijd is er nog ruimte voor verdere ontwikkeling in de loop van het seizoen. Vanwege de nieuwe reglementen kon slechts 17 procent van de componenten van het voorgaande model voor de nieuwe Formule 1-bolide worden overgenomen. Dit jaar zijn voor alle teams de mogelijkheden voor tests in de windtunnel gebonden aan een maximum van 65 sessies per week. Bij de voor- en achtervleugel, de bodemplaat en de ‘barge boards’ voor de zijskirts werden de belangrijkste aerodynamische aanpassingen aan de nieuwe racewagen gerealiseerd.

De aandrijflijn M08 EQ Power+ is de vierde fase in de turbo-hybride generatie. De ‘power unit’ is bestand tegen de aanzienlijk zwaardere fysieke belastingen op grond van de nieuwe regels. Daarnaast is het doel om optimaal gebruik te maken van potentiële vermogensontwikkeling. Ook de aandrijflijn werd voor het nieuwe seizoen verder geoptimaliseerd. Het afschaffen van het zogeheten ‘token’-systeem voor nieuwe ontwikkelingen biedt de technici voortaan meer vrijheid bij het vinden van nieuwe oplossingen. Naast een grotere efficiëntie werd ook gewerkt aan een langere levensduur, want het reglement laat voor het seizoen 2017 nog maar vier ‘power units’ per coureur toe.

Lees ook:Renault presenteert haar Formule 1 wagens…
Lees ook:Hebbedingen bij Mercedes-Benz
Lees ook:Safetycar Formule 1 op de AutoRAI
Lees ook:Weer Nederlander in de DTM
Lees ook:Audi’s nieuwe Formule-E Racer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.