Hennessey breekt alle records…

Schreef ik onlangs nog over een bijdrage aan het Guiness Book of Records door de Japanse fabrikant Nissan, die met haar GT-R in speciale uitmonstering dik boven de 300km over een vliegveld heen drifte, de Amerikaanse supercar-bouwer Hennessey deed daar deze week nog een schepje bovenop. Met de Venom GT Spyder, die als cabrio was uitgerust en een vermogen ter beschikking had van 1400pk denderde deze tweezitter naar een snelheid van 427,4 km/u. Dat is sneller dan menig vliegtuig! Officieus haalde de Venom zelfs 435km/u maar dat record is niet erkend. Men bleef ‘steken’ op die 427,4km/u. Nu is dat niet zo erg, want hun coupe-versie haalde die 435km/u wel, dus het blijft in eigen huis. Voor de goede orde; een Bugatti Veyron GV reed ooit 409km/u en dat was lang de snelste supercar ter wereld. Mocht je denken ‘ach, aardig karretje, ik wil er ook wel zo een..’ dan is hier even de prijs; 1,3 miljoen dollar! Er worden drie van deze speciale cabrio’s gebouwd. Wel handig om er een bijpassende outfit bij te bestellen. En een goede levensverzekering….(AMuS)

Lees ook:Wie is de snelste???
Lees ook:Bugatti komt met open Veyron
Lees ook:Veyron gaat naakt!
Lees ook:Bugatti – hoe verder?
Lees ook:Bugatti; wat komt na La Finale?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.