Porsche dominant op Zandvoort

Het evenement bestaat in zijn huidige vorm pas sinds 2012, maar geldt nu al als absolute ‘must’ voor liefhebbers van historische auto’s en autosport: de Historic Grand Prix Zandvoort. Van 28 tot en met 30 augustus is Circuit Park Zandvoort de gastheer voor de vierde editie van het evenement, waarbij evenals in voorgaande jaren ook Porsche prominent aanwezig is.
Wie door de tunnel onder het rechte stuk van het circuit het rennerskwartier van Circuit Park Zandvoort betreedt, ziet meteen de fraaie presentatie van Pon Porsche Import, één van de officiële partners van de Historic Grand Prix Zandvoort.

Tot de belangrijkste attracties behoort de Porsche 917 met het startnummer 22, uitgevoerd in wit met de Martini-kleuren rood en blauw: de auto waarmee onze landgenoot Gijs van Lennep samen met de Oostenrijker Dr. Helmut Marko in 1971 de 24 Uur van Le Mans won. De auto, met chassisnummer 917-053, is afkomstig uit de fabriekscollectie van Porsche. De auto rijdt om veiligheidsredenen niet meer, want het chassis is vervaardigd uit magnesium, dat in de loop der jaren broos is geworden. Dat doet echter niets af aan de fascinatie van de Porsche 917, één van de meest legendarische auto’s uit de geschiedenis van de autosport, die ook vandaag de dag nog tot de verbeelding spreekt. De 917 beschikt over een 4.9-liter V12-motor, die goed is voor een vermogen van 441 kW/600 pk. Van Lennep en Marko vestigden tijdens de 24 Uur van Le Mans 1971 met een afgelegde afstand van 5.335,16 km een nieuw record dat tot 2010 stand hield. Uiteraard is Gijs van Lennep, in 1999 door een vakjury gekozen tot Nederlandse ‘Coureur van de 20e eeuw’, op zaterdag en zondag tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort aanwezig om handtekeningen uit te delen.

Een ander belangrijk thema in de presentatie van Porsche tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort is ’50 jaar Porsche 911 Targa’. Het veelgeroemde targa-concept voorziet in een vaste beugel in het midden van de auto en een vaste achterruit in combinatie met een uitneembaar dak tussen de beugel en de voorruit. Dat zorgt voor extra bescherming van de inzittenden en meer comfort in het interieur, terwijl tegelijkertijd het plezier van open rijden kan worden beleefd. De evolutie van de targa-filosofie in de diverse bouwgeneraties van de Porsche 911 wordt in de vorm van een tijdlijn met zeven generaties op fraaie wijze in beeld gebracht.

Nieuw dit jaar op de stand van Pon Porsche Import tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort zijn de raceteams die tijdens de diverse wedstrijden in actie komen. Hiertoe behoren een Porsche 904, waarmee Gijs van Lennep deelneemt aan de ‘Gentlemen Drivers’-klasse voor GT-auto’s tot 1965, alsmede diverse 911’s. De auto’s worden op bijzondere wijze gepresenteerd: in het Classic Dorp zijn zes pitboxen ingericht met authentieke aankleding en accessoires, waar de Porsches voor en na hun trainingen en races worden onderhouden. Zo ontstaat dus een echte racesfeer en is er een regelmatige bedrijvigheid met in- en uitrijdende auto’s.

Lees ook:Succesvol Porsche-weekend op Zandvoort…
Lees ook:Porsche eert Gijs van Lennep….
Lees ook:Porsche classics op circuit Zandvoort
Lees ook:Porsche historie weer op circuitpark Zandvoort te zien…
Lees ook:Porsche sterk aanwezig bij historische GP Zandvoort…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.