Mazda 3 met uniek Connect systeem…

Mazda introduceert in de nieuwe Mazda3 een volledig nieuw connectiviteitsysteem onder de naam MZD Connect. Vanaf de start van de verkoop in Europa, eind oktober, zal de nieuwe Mazda3 één van de eerste modellen in zijn segment zijn die een uitgebreid pakket aan online diensten biedt als onderdeel van de volledig herontwikkelde human-machine interface (HMI).
MZD Connect werkt samen met de smartphone van de gebruiker en breidt als zodanig het bestaande aanbod van navigatie- en SMS functies (inclusief uitlezing en spraakherkenning) uit met een geheel nieuw scala aan connectiviteitsmogelijkheden.
De inzittenden van de Mazda3 kunnen met dit nieuwe systeem genieten van zorgeloze real-time toegang tot infotainmentdiensten als Aha™ via het 7-inch scherm bovenop de middenconsole. Aha™ is een cloud-based platform dat is ontworpen voor gebruik in de auto en biedt meer dan 40.000 contentkeuzes, waaronder internetradio, nieuws, podcasts, audioboeken, Facebook en Twitter-feeds, als ook een verscheidenheid aan op locatie gebaseerde diensten. Het enige dat gebruikers nodig hebben voor hun smartphone is de gratis Aha™ app en een databundel om deze in de auto aan te sluiten via Bluetooth of USB.
MZD Connect biedt ook de Mazda apps die bij de eigen auto horen, zoals het Eco-display en herinneringen voor het periodieke onderhoud. Met zijn modulaire hardwarestructuur en eenvoudig te updaten software is het systeem flexibel en klaar voor de toekomst. Het ondersteunt ook het afspelen van andere aangesloten mobiele apparaten en werkt in 25 talen voor audio en in 38 talen voor tekst. Het aanbod van beschikbare applicaties en diensten zal in de toekomst nog meer toenemen.

Het systeem is bijzonder eenvoudig en vooral veilig te gebruiken, dankzij de door Mazda ontwikkelde nieuwe HMI voor de nieuwe Mazda3. De indeling en inrichting van het interieur, met onder meer het Active Driving Display*, het nieuwe head-up display, minimaliseert de kans op afleiding voor de bestuurder en helpt hem of haar een veilige rijpositie te handhaven en de ogen op de weg houden. Op deze wijze is de bestuurder in staat om optimaal te profiteren van MZD Connect en andere technologieën op het gebied van informatievoorziening en daarbij de auto toch voortdurend veilig te besturen.

Lees ook:Mazda geeft nu al de prijs voor haar nieuwe 6
Lees ook:Super-hybride van Mercedes
Lees ook:Mazda’s zakelijke CX-3 met diesel….en prijzen…
Lees ook:Mazda CX3 nu ook met diesel en luxe pakket…
Lees ook:Audi innoveert op groen verkeerslicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.