Porsche’s omzet groeide weer…

In de eerste 9 maanden van 2017 leverde Porsche in totaal 185.898 nieuwe auto’s af, een plus van 4% vergeleken met dezelfde periode in 2016. Vooral de Panamera leverde een belangrijke bijdrage aan dit succes; de verkopen van de vierdeurs sportwagen stegen met maar liefst 74% tot meer dan 19.000 exemplaren. Het meest verkochte model, de Macan, liet een stijging van 3% zien en kwam daarmee uit op 73.000 verkochte exemplaren. Ook de Cayenne deed het nog goed met 49.000 afleveringen (-3%), en dit terwijl het nieuwe model al is gepresenteerd. China blijft de belangrijkste markt voor Porsche. Hier werden in de eerste negen maanden van 2017 meer dan 54.000 auto’s afgeleverd. De VS is de tweede markt met 41.000 verkopen.

In China realiseerde Porsche een verkoopplus van 10%. Opvallend is dat daar de tweedeurs sportwagens van het merk steeds populairder worden op een markt die traditioneel meer op SUV’s gericht is. Porsche bouwt in Shanghai een tweede Porsche Experience Center zodat steeds meer klanten een bijzondere rijervaring kunnen opdoen. In Europa leverde Porsche in de eerste negen maanden van dit jaar 60.838 auto’s af (+4%). De Duitse thuismarkt was vergeleken met 2016 nagenoeg stabiel met 21.880 afleveringen. In de VS werden 41.237 nieuwe auto’s verkocht, de plus hier komt uit op 2%.

Lees ook:Porsche had een super-2014
Lees ook:Audi tevreden over eigen succes…
Lees ook:Audi bijna miljonair…
Lees ook:Bentley schrijft mooie cijfers
Lees ook:Mazda had goede septembermaand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.