Mazda met veel nieuws in Tokio…

Mazda concept -design-tms-2017Mazda Motor Corporation zal op de Tokyo Motor Show 2017 twee concept cars onthullen: één die een voorbode vormt van de volgende generatie producten van het merk en één die de designvisie van Mazda voor de naaste toekomst toont. Uiteraard showt Mazda ook de nieuwe SKYACTIV-X benzinemotor als technologisch hoogstandje op de beurs, die van 28 oktober tot en met 5 november voor het publiek is geopend, na de persdagen op 25 en 26 oktober.
De concept van de compacte hatchback, die de volgende generatie technologie en design laat zien, vormt een wereldpremière in Tokio. Hij beschikt over de nieuwste SKYACTIV-architectuur en de volgende generatie technologieën, gebaseerd op Mazda’s mensgerichte ontwerpfilosofie, die optimale functionaliteit bieden. Het studiemodel wordt aangedreven door de SKYACTIV-X, ‘s werelds eerste* commercieel beschikbare benzinemotor met compressieontsteking. Het resultaat is een fraaie combinatie van verfijnde dynamische prestaties en een opvallend exterieur.

Mazda 2017_skyactiv_va_prevDe design-concept is een voorbeeld van de volgende generatie ontwerpen van Mazda, een verdere uitdieping van de wereldwijd bekende Kodo-designtaal, zoals deze in 2012 op de Mazda CX-5 debuteerde.
Ook wordt de Mazda CX-8** getoond, een nieuwe crossover SUV met drie zitrijen en met een aantal updates van de 2.2 liter SKYACTIV-D dieselmotor. Op de stand van Mazda staat ook een speciale versie van de MX-5 onder de naam Red Top. Deze MX-5 is voorzien van een donkere kersenrode kap en auburn nappa lederen bekleding.

Mazda concept next-generation-product-concept1_prev“In augustus presenteerden we ‘Sustainable Zoom-Zoom 2030’, onze lange termijnvisie voor technologische ontwikkeling, waarin we aangeven hoe rijplezier, het fundamentele kenmerk van al onze auto’s, zal worden toegepast om de uitdagen aan te gaan waarvoor mens, aarde en maatschappij zich gesteld zien staan”, vertelt Masamichi Kogai, President & CEO van Mazda Motor Corporation. “Mazda verplicht zich hierin tot een substantiële reductie van CO2-emissies. We zijn van mening dat de beste manier om dit te realiseren het terugdringen is van emissies onder werkelijke rijomstandigheden, waarbij er een mix van verbrandingsmotoren en elektrificatietechnologieën wordt aangeboden, rekening houdend met de energiesituatie en energiemix in elke regio. Onze stand op de Tokyo Motor Show vormt dit jaar het begin van een nieuw tijdperk voor Mazda. We laten een concept car zien met het design en de technologieën van een hele nieuwe generatie Mazda’s. Onder hen de SKYACTIV-X, een benzinemotor die een langdurige droom in de wereldwijde automobielindustrie tot werkelijkheid maakt”.

Lees ook:Mazda showt nieuwste techniek in Tokio
Lees ook:Mazda komt met nieuwe sportwagen
Lees ook:Mazda laat nieuwe ontwerpfilosofie zien; vooral doorgaan!
Lees ook:Mazda laat toekomstvisie zien met links naar het verleden…
Lees ook:Mazda laat weer wat nieuws zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.