Lotus nu in Chinese handen…

Terwijl het moederbedrijf van Lotus, Proton, voor een aardig bedrag werd overgedaan aan Geely, tevens eigenaar van Volvo, kreeg dat Chinese merk ook Lotus in handen. En dat is wellicht slecht nieuws voor mensen die houden van dat typische Britse van dat sportwagenmerk. Want Geely zou wel eens kunnen besluiten om de productie van Lotus over te brengen naar het eigen thuisland. Waarmee opnieuw een Brits merk met een grote naam in handen komt van een Aziatische eigenaar. Eerder overkwam dat ook MG. De overname van zowel Proton als Lotus aan Geely vond eind vorige maand plaats. Maar van te voren stond al vast dat de slimme Chinezen veel minder belangstelling hadden voor het relatief kleine Proton, maar veel meer voor het merk met de grote naam, Lotus. En om dat Lotus weer winstgevend te krijgen wil men af van allerlei hoge kosten rond de productie van die exclusieve en zeer snelle sportwagens. En dat kan volgens de CEO van Geely heel goed in China zelf, waar de kosten voor arbeid en zo meer, stukken lager zijn dan in het Engeland van na de Brexit. Daarnaast wil Geely ook bij Lotus elektrische aandrijving toepassen. Een concept dat in China hele stappen verder is dan in Europa. En dus moeten we niet raar op gaan kijken als we binnenkort een Lotus zien rijden die Made in China is. Voor Proton heeft men ook plannen. Dat Maleisische automerk moet vooral in Aziatische landen een grote naam gaan worden en de ambitieuze Chinezen zetten alles op alles om dat al over een jaar of drie voor mekaar te hebben. Wij kunnen slechts afwachten en toekijken. (AMuS)

Lees ook:Lotus in Chinese handen…
Lees ook:Lotus in Chinese handen?
Lees ook:Spyker heeft een oogje op Lotus
Lees ook:Chinezen hebben grootse plannen met Volvo
Lees ook:Geely enige overnamekandidaat Volvo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.