Chery showt wat het kan in Frankfurt…

Chery, Chery? Ja Chery. Een Chinees automerk dat er tot nu toe in slaagde om van de in totaal 800.000 jaarlijks geproduceerde auto’s, 100.000 te exporteren. Veelal naar landen waar de eisen op het gebied van veiligheid en milieu minder spelen dan in Europa. Maar daar komt nu verandering in. Het merk wil ook naar de grote markten bij ons gaan leveren en zal tussen nu en een paar jaar op zoek zijn naar importeurs en dealers die kunnen zorgen dat het merk met meer succes zal worden verkocht als het al wat langer bekende Landwind en andere Chinese collega’s die meestal strandden na een bescheiden start. Chery wil alles goed doen en komt dan ook met een programma dat verwende Europese klanten moeten kunnen werven. Zoals de mis-sized SUV die in pre-productievorm wordt uitgestald op haar stand tijdens de IAA. De auto is gebouwd op een nieuw ontwikkeld platform dat ook voor andere modellen moet worden gebruikt. Men nam voor de zekerheid een niet-Chinese ontwerper aan die de auto krachtige en moderne lijnen meegaf die zeker aan zullen spreken in markten waar men deze vormgeving intussen gewend is. Belangrijk bij het succes van de nieuwe auto is dat deze elektrisch zal worden aangedreven en daarmee een jonge doelgroep kan bereiken die meent dat het milieu alleen gered zal worden als we op accu’s rond gaan rijden. Voor mensen die wat meer actieradius wensen is er een Plug-in-Hybride. Maar Chery brengt meer. Ook een sportieve Coupe die men de Tiggo noemmt wordt uitgestald en ook die rijdt op stroom. Volgens Chery haalt de Tiggo 200km/u bij een actieradius van 500km. Of dat wel goed samen gaat wordt niet genoemd. In ieder geval is het een interessante nieuwkomer en ik ben benieuwd welk importhuis in staat is om deze nieuwe Chinese aanbieder aan eenn goed dealernetwerk te helpen en uiteraard aan een behoorlijk marktaandeel. (NP)

Lees ook:Komt Volvo in Chinese handen?
Lees ook:Ook Jaguar richt zich op China
Lees ook:China gaat voor elektrisch
Lees ook:Chinese Chery en Roewe voor Eropese automarkt
Lees ook:Goedkoopste auto’s ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.