TVR komt met nieuwe Griffith…

Het Britse merk TVR komt weer helemaal terug met een geweldig fraaie nieuwe Griffith. Een auto naar de beste Britse tradities op sportwagengebied. Een heerlijk uiterlijk, een sterke 5 liter grote V8-motor die er 400pk’s uitpompt en je in 4 seconden van nul naar 100km/u katapulteert. Deze nieuwe TVR heeft een chassis dat is gemaakt van carbon-fiber-kunststof en dat zorgt voor een stevige gewichtsverlaging bij de zo fraaie Britse sportwagen. De auto werd ontworpen door Gordon Murray, een grote naam in het Britse autowereldje. Die ontwikkelde een auto die ook qua carrosserie van diverse kunststoffen kon worden gebouwd maar dat nergens echt showt in het totale concept. De nieuwe Griffith weegt 1250kg, is buitengewoon stijf en laat een 50/50% verdeling van gewicht zien, wat zorgt voor geweldige rijeigenschappen. Wie alles uit de kast haalt kan doorhalen tot dicht bij de 300km/u met de Griffith en dat zijn waarden die zelfs voor veel Britten best hoog zijn. Wie de auto wil bestellen kan doen met speciale lichtmetalen velgen, lederen interieur en speciale lakkleuren. Maar je moet wel wat geduld hebben, want de productie zal ergens eind volgend jaar opstarten. Maar dan heb je wel iets anders voor de deur staan dan een standaard Euro-hatchback natuurlijk. (NP)

Lees ook:Britten snel en ondeugend
Lees ook:Jaguar meest betrouwbaar; volgens Britse managers….
Lees ook:VW Groep – mateloos populair bij de Britten
Lees ook:Louwman Exclusive zet Morgan en TVR langs de A2
Lees ook:Britse vlag op rijbewijs toegestaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.