Nieuwe Nissan LEAF zet grote stappen vooruit…

De nieuwe Nissan LEAF is de meest complete EV van dit moment en zet EV-rijders op voorsprong. Nissans nieuwe elektrische icoon combineert ProPILOT-technologie met e-Pedal en een rijbereik tot 378 km (NEDC) dankzij een nieuwe 40 kWh-lithium-ion-batterij.

Met meer bereik, meer technologie, meer comfort en meer design start Nissan de uitrol van een nieuwe EV-familie. De fabrikant, sinds 2010 succesvol pionier op dit gebied, geeft elektrisch rijden een nieuwe lading. De LEAF is daardoor uitgegroeid tot een platform voor innovatie. Illustratief is het e-Pedal: met slechts één pedaal kan de bestuurder de auto starten, wegrijden, versnellen, laten uitrollen en afremmen tot stilstand. De nieuwe LEAF kan zelf parkeren en kan binnen een rijbaan autonoom rijden. Het resultaat is een volledig elektrische auto die meer gemak, meer vertrouwen, meer veiligheid en meer rijplezier biedt.

Het scherp gelijnde en aerodynamische ontwerp, met sierlijk zwevend dak, benadrukt het innovatieve karakter. Verder biedt de auto subliem comfort door een hoogwaardig en ruim interieur plus perfecte geluidsisolatie.

De uitlevering van de nieuwe LEAF begint in januari volgend. Vanaf begin oktober a.s. kunnen prospectkopers hun pre-order plaatsen. Volgend jaar presenteert Nissan een uitvoering met krachtiger motor en groter bereik tegen een hogere prijs.

De nieuwe LEAF volgt zijn gelijknamige voorganger op, die is uitgegroeid tot ‘s werelds best verkopende elektrische auto. Meer dan 280.000 klanten kozen voor een LEAF sinds de verkoopstart eind 2010.

Lees ook:Nissan gunt taxibeurs publieksdebuut nieuwe LEAF…
Lees ook:Vijf jaar Nissan LEAF – en dat moest gevierd….
Lees ook:Innovatieprijs voor Nissan LEAF
Lees ook:Nissan Leaf, best verkopende EV..
Lees ook:Nissan en Nuon gaan samenwerken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.