Chinezen willen Fiat-Chrysler overnemen….

Sinds de fusie met Chrysler gaat het Fiat nog steeds niet echt naar den vleze. De leiding van het zevende autoconcern ter wereld wil graag samen gaan met een andere partner om zo haar financiele stabiliteit te vergroten. Nadat men eerder al praatte met General Motors en VW is nu een aantal Chinese merken benaderd. Daarvan zijn er twee echt geinteresseerd geraakt volgens Duitse media. Zo zou Great Wall alleen het merk Jeep willen overnemen, maar dat ziet men bij FCA niet zitten. Het aanbod van andere geldschieters zou dan gelden voor Fiat, Jeep, RAM, Chrysler en Dodge. Daarmee zou een deel van het concern worden afgesplitst van de rest. Want de familie Agnelli heeft met haar Exor Holding nog steeds Alfa Romeo, Maserati en Ferrari in handen. En dat wil men zo houden. Voor de Chinezen is het een manier om toegang te krijgen tot twee belangrijke zaken. Moderne technologie en de Amerikaanse markt. Dat is ook helemaal volgens de wens van de Chinese overheid die er graag ziet dat er een modernisering plaatsvindt van haar auto-industrie zonder dat men miljarden moet steken in ontwikkeling van met het westen vergelijkbare auto’s. Momenteel heeft FCA 235.000 werknemers, zette het bedrijf 111 miljard Euro om en verdient het jaarlijks net geen twee miljard. Spannende tijden! (AMuS)

Lees ook:Chrysler 500 op komst..
Lees ook:Chrysler staatsschuldvrij…
Lees ook:Fiat-Chrysler roept weer half miljoen auto’s terug…
Lees ook:Strategische alliantie Chrysler-Fiat
Lees ook:Fiat nu de baas bij Chrysler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.