Geen diesels meer bij Panamera van Porsche…

Porsche heeft besloten om voorlopig even geen zes-cilinder-diesels meer te leveren in haar succesvolle Panamera. Die motoren zijn verdacht geraakt door de hogere uitstoot dan opgegeven en in diverse landen worden auto’s met deze motoren nu geboycot. Om geen enkele verdachtmaking meer tegen zich te krijgen heeft Porsche voorlopig even geen zelfontbranders meer op het programma en dat is slecht nieuws voor de zakelijke veelrijders die met een benzineversie natuurlijk niet echt uit de voeten kunnen. De gebruikte motoren komen uit de stallen van VW en Audi, Porsche zelf heeft geen diesels ontwikkeld. Porsche heeft dit besluit vrij plotseling genomen, deze maand waren de versies met diesels plotseling uit de Panamera-configurator verdwenen en komen ze ook niet meer voor in de prijslijsten of op de website van het merk. Om langere levertijden te voorkomen, stelt Porsche zelf vast. Want men wil die diesels uitgebreid onderzoeken en de software zodanig uitpakken dat deze auto’s echt minder uitstoten dan tot nu toe het geval was. En dus zullen de verkoop-aantallen bij de Porsche-Centra voorlopig wel een dip laten zien. We weten nu waardoor dat komt. (AMuS)

Lees ook:Porsche moet Macan terughalen naar de dealer…
Lees ook:EU; milde uitstootnormen op later tijdstip!
Lees ook:Nieuwe kont voor Porsche 911
Lees ook:Zwitserland verbiedt de Cayenne..
Lees ook:Mazda past haar prijzen aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.