BMW laat erg fraaie Z4 Concept zien..

BMW’s hoofdontwerper Adrian van Hooydonk liet in Pebble Beach even zien hoe zijn manier van tekenen er uit ziet. Met de werkelijk schitterend geslaagde Z4 Concept die als hij in productie gaat in samenwerking met Toyota zal worden gebouwd. De Z4 moet weer een rijdersauto worden, een die je met veel plezier een bocht om smijt. En zo ziet hij er ook uit. Een elegante furie, die bij BMW als Roadster werd geshowd. Maar een stoffen kapje komt zeker in de productieversie, zo werd al gefluisterd door BMW. De Z4 wordt geen retromobiel. Hij zet zijn eigen standaards. Krijgt het platform van de nieuwste M3 en een hoop lichte materialen waardoor het totaalgewicht wordt beperkt. Volgens opgave wordt de nieuwe Z4 niet zwaarder dan 1400kilo. Motorisch krijgt hij een paar bekende blokken voorin zoals de zesinlijn die dan als M40i in het programma komt. Het aantal paarden dat je kunt bestellen voor deze snelle koets varieert van 184 tot ver in de 300. Daarmee valt goed te leven voor liefhebbers van dit soort wagens. Voor comfortliefhebbers is er straks ook een versie met automaat in het aanbod te vinden. De cockpit van de Z4 wordt vooraien van de nodige schermen en meters. Zoals ook in een zakenjet normaal tegenwoordig. Per touchscreen stel je veel functies in. En dan maar gas geven. Gas geven is straks ook de boodschap voor de afgeleide Toyota die vermoedelijk als Supra op de markt gaat komen. Daar geen open kapjes, alles wordt dicht gebouwd en Toyota kiest er bewust voor geen hybride-technieken aan te bieden in deze nieuwe auto. Omdat platform en motoren (beiden komen van BMW) zich niet lenen hiertoe en evt. ombouw veel te duur zou uitpakken. Gelukkig zijn er merken die nog wat beleving in hun nieuwe auto’s weten te bouwen. Dit is er zo een… (AMuS)

Lees ook:VW Golf VII – weer groter en beter
Lees ook:2,5 miljoenste Toyota Made in France
Lees ook:Skoda komt met nieuwe SUV
Lees ook:Nieuwe Ford Ka!
Lees ook:Skoda’s grote SUV heet….Kodiaq!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.