Echt…de allerlaatste Dodge Viper is gebouwd…

Het leek er even op dat met de levering van de, in prettige actie-uitvoeringen gebouwde, reeks van 217 Dodge Vipers die men dit jaar nog wist te verkopen de productielijn van de schitterende sportwagens was afgesloten. Maar toen men daarna keek in de rekken van de magazijnen van het merk, bleek dat men wel zoveel spullen beschikbaar had dat er nog wel een paar konden worden geproduceerd. En dat deed men. De laatste auto uit die reeks rolde op 17 augustus jl van de band en zal voor het einde van het jaar een eigenaar krijgen. Een deel van die laatste auto’s ging naar een dealer in North Carolina die wel handel ziet in deze laatste iconen uit een periode toen een vooral rechtuit enorm snel rijdende auto met V10 blok voorin van 8,4 liter en 649PK nog acceptabel vond en daar klanten voor wist te werven. De laatste jaren ging het moeizamer met de uit 1992 stammende auto. Alleen die extra uitvoeringen uit het laatste productiejaar verkochten boven verwachting goed. En zo sloot men een kwart eeuw rijdend genoegen af bij Chrysler dat tegenwoordig onderdeel is van de Fiat-Chrysler-Holding. En waar elke auto geld moet opleveren en zeker geen verlies. Volgens bronnen in de media zou overigens niet zo zeer een evt. verlies op de verkoop oorzaak zijn van stilleggen van deze productielijn, maar vooral het feit dat je de Viper niet op de hedendaagse standaard kunt brengen qua veiligheid. Zo passen er geen gordijnairbags in die maken dat de auto bij een zijdelings crash te gevaarlijk is geworden voor de inzittenden. Maar dat zijn peanuts voor de mensen die er graag (en hard) in rijden. Maar er schijnt ook sprake te zijn van een opvolger. Een auto met minder brute kracht, maar wel met voldoende uitstraling. En zeker een lagere prijs, want ook FCA moet letten op de concurrentie. En die is stevig, ook in dit segment. (AMuS)

Lees ook:Dodge Viper SRT10 ACR
Lees ook:Dodge Viper uit India?
Lees ook:Dodge Viper opgefrist voor 2008
Lees ook:Dodge Viper; in 2017 valt het doek! Nu veel voordeel!
Lees ook:Geen Dodge Vipers meer…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.