Mitsubishi laat Xpander voorlopig aan Aziatische kopers…

Smaak is een persoonlijke kwestie, ik weet het. Maar de nieuwe SUV van Mitsubishi die tijdens de Indonesia Motor Show is gepresenteerd is niet mijn ‘cuppatea’. Ik vond de auto ronduit lelijk. Met name het front is afzichtelijk maar dat zal wel komen omdat hij te veel is gericht op Aziatische klanten. En precies die krijgen de auto ook als eersten geleverd. Volgens mensen die de auto bekeken is hij een optelsom van allerlei SUVs uit het Mitsubishi-gamma en zou hij volgens de zgn. Shield-Design-methode zijn ontwikkeld. Wat dit dan ook moge betekenen. In ieder geval kunnen er zeven mensen in mee en krijgt hij op de markten waar hij in eerste instantie wordt geleverd een 1,5 liter benzinemotor met 16-kleppen-techniek die 105pk’s levert. Normaal zit er een handgeschakelde vijfbak in, een viertraps-automaat is ook mogelijk. Men verwacht er jaarlijks vooralsnog 80.000 exemplaren van te kunnen leveren. Over export naar Europa is nog geen besluit genomen. Wat mij betreft mag men dat ook meteen vergeten. (AMUS)

Lees ook:Wallpapers: Lexus LS600h
Lees ook:BMW in 2008
Lees ook:KIA komt met zuinigheid-SUV…
Lees ook:Goedkopere Jaguar XK
Lees ook:SsangYong Rodius – prijs sterkste argument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.