Infiniti verrast met retrolook racewagen…

Gebracht tijdens het Concours d’Elegance van dit jaar in Pebble Beach wist Infiniti met haar Prototype-9 heel wat aandacht te genereren. Immers daar stond een futuristisch aandoende retroracer naar de beste tradities. Een auto die doet denken aan de Silberpfeile van Mercedes van voor de oorlog of de Auto-Union racers uit die periode. Een enorme motorkap doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een auto waarin een opgevoerde V8 of nog groter zijn brullende werk moet doen. Een enorme muil aan de voorkant met dito grille versterkt dat vermoeden. Koelribben in de flanken completeren het beeld. Infiniti wil vast terug in de tijd en biedt een auto met ongekende prestaties voor de happy few. Maar niets blijkt minder waar. Het gaat niet om power, het gaat om een prototype waarmee het merk laat zien hoe een auto van het merk er uit had kunnen zien als men indertijd actief was geweest in de Formule-1 racerij. Nee, men kijkt heel anders naar dit soort wagens. Onderhuids is moderne techniek verstopt. Zoals elektrische aandrijving die de 4.33mtr lange racer moet kunnen opstuwen naar een schrale 170km/u. Dat is best tegenvallend. Het uiterlijk van de auto verdient het gewoon om met meer vermogen driftend door de bochten te rijden. Maar daartoe heef hij dowmeg de kracht niet. Met zijn 30kWh batterijen is hij weliswaar in staat om weg te sprinten in 5,5 seconden naar 100km/u maar met een beetje vol ‘gas’ is de lol er na 20 minuten wel af. Dan zijn de accu’s uitgeput en sta je in de pits, als je die al haalt. Infiniti weet in ieder geval eens de aandacht op zich te vestigen. Maar dit smaakt zeker naar meer….toch? (AMUS)

Lees ook:Infiniti naar Nederland
Lees ook:Infiniti draait goed….
Lees ook:Infiniti mag niet klagen…
Lees ook:Infiniti claimt goed eerste kwartaal…
Lees ook:Infiniti had een mooie augustus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.