Mercedes; omzet stijgt met 11%!

Mercedes-Benz doet het goed. In afgelopen maand juli steeg de omzet met maar liefst 11% t.o.v. vorig jaar. Waarbij het opvallend is dat het merk vooral goed scoort in Europa. Ruim 10% groei in een lastige markt. Dat is in totaal ged voor bijna 600.000 auto’s in zeven maanden tijd. Waarbij de Duitse markt maar liefst een derde van dat aantal opslokte. Duitsland is traditioneel een goede markt voor het merk met de ster. De oosterburen zijn gek op hun ‘Daimlers’ en dat merk je elk jaar weer. Maar er zit ook flinke groei in de markten van Italie, Frankrijk, Spanje, Belgie en Zwitserland. De Chinezen willen ook graag in Mercedessen rijden, daar gingen de verkopen met ruim een derde omhoog en dat is best veel. Mercedes is zeer tevreden met de verkopen van de E-Klasse en ook de S-Klasse doet het goed. Daar zie je dan toch dat de aanduiding ‘klasse’ voor veel kopers ook iets toevoegt aan hun gevoel bij het autorijden. (MB)

Lees ook:Mazda tevreden!
Lees ook:VW Bedrijfswagens ziet omzet toenemen
Lees ook:Infiniti had prima eerste halfjaar…
Lees ook:Nissan draait goed in Europa…
Lees ook:Europese autoverkopen stagneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.