Nieuwe Nissan Leaf wordt andere auto…

Met de Leaf liet Nissan zien dat het een vooruitziende blik had. Een elektrische hatchback voor stadsgebruik die voor normale mensen of bedrijven ook nog betaalbaar bleek. Maar hij had en heeft een nadeel. Hij ziet er niet uit. Oorzaak voor wel erg magere verkopen. Dat moet anders zal men in de Japanse burelen van het merk hebben gedacht en naar we mogen opmaken uit de eerste teaserfoto van het nieuwe model komt er een nieuwe auto aan met die naam die de oude snel zal doen vergeten. Elektrisch rijden mag best gepaard gaan met emoties. Laten we wel zijn, het is op basis van die emoties dat hele volksstammen achter merken als Tesla of Fisker aanlopen. En daarbij de veel pragmatischer Nissans of Opels in dit segment voorbij lopen. Nou, als je die eerste ontwerpschets ook maar een beetje mag aannemen als zijnde in de richting van realistisch, dan is die Leaf van de toekomst een voertuig om goed over na te denken. Hij is meer sportwagenachtig van lijn, oogt lager waardoor de rijeigenschappen sterk zullen verbeteren en je mag er vanuit gaan dat Nissan alle moderne technieken er in zal schroeven opdat de auto je ook verder kan brengen dan alleen de stadsrand. Benieuwd wanneer hij er in zijn nieuwe gestalte zal zijn. Frankfurt al? Zou mooi zijn! (NP)

Lees ook:Kunstig met Nissan’s Glow in the dark LEAF….
Lees ook:Vijf jaar Nissan LEAF – en dat moest gevierd….
Lees ook:Nissan LEAF batterijen voortaan Made in England…
Lees ook:Nissan geeft licht in het donker
Lees ook:Nissan laat Leaf opgloeien in het donker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.