Mercedes plant elektrische Sprinter…

Terwijl moeder Daimler zucht onder een sjoemel-software schandaal dat vermoedelijk een kleine miljoen van haar diesel-auto’s treft, gaat de directie van Mercedes-Benz vrolijk verder met de ontwikkeling van een opvolger voor haar meer dan succesvolle Sprinter bestelkwagenserie. Hiertoe is men in Dusseldorf waar de fabriek voor deze wagens staat druk bezig om de productielijnen op te tuigen. Nieuw in het gamma wordt een volledig elektrisch aangedreven versie van de nieuwe besteller die vooral bedoeld is voor klanten die in stedelijk gebied actief zijn. Veel van die Sprinters rijden nu eenmaal in stedelijk gebied en zijn met hun Diesels niet bepaald welkome gasten. Zeker niet in Duitsland waar men nu al werkt aan een totaalverbod voor Diesels in binnensteden. Voor Mercedes is de beslissing om een elektrische bestelauto te bouwen best een omslag maar onder de huidige en toekomstige omstandigheden kan men feitelijk niet anders. Hoe dan ook, Dusseldorf is er klaar voor en zodra we beelden of andere informatie beschikbaar krijgen melden we dat hier zeker nog even.

Lees ook:Schone Sprinters voor Sligro
Lees ook:Ford test automatische remtechologie
Lees ook:De nieuwe Mercedes Sprinter; eerste verjaardag bescheiden gevierd!
Lees ook:Duitse software-updates halen weinig uit…
Lees ook:Audi en Stedelijk Museum blijven partners…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.