KIA brengt snelste model ooit naar ons land..

De snelste, krachtigste en meest dynamische Kia ooit – de gloednieuwe Kia Stinger – komt ook naar Nederland. De eerste exemplaren arriveren in het vierde kwartaal van dit jaar op Nederlandse bodem. Informatie over het motorenprogramma en de prijzen maakt Kia in een later stadium bekend.
De Kia Stinger is volgens de Koreaanse fabrikant een échte Gran Turismo, een auto voor plezierige en langdurige autoritten. Het gaat niet alleen om pure kracht, uitstekende rijdynamiek en een emotionele aantrekkingskracht, maar ook om luxe, comfort en elegantie. Het gaat er niet om wie als eerste bij zijn bestemming is, maar om de reis er naartoe. Het gaat om passie. En dat doet verlangen naar een eerste test-ervaring.

Het Nederlandse motorenprogramma en de prijzen maakt Kia dus op een later moment bekend. Elders in Europa levert Kia de 4.830 mm lange Stinger met een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor (187 kW/255 pk/353 Nm) en een 2,2-liter viercilinder turbodiesel (147 kW/200 pk/440 Nm). Het topmodel betreft de Stinger GT met een 3,3-liter twin-turbo V6 Lambda II-benzinemotor met 272 kW (370 pk). Dit is de snelste Kia ooit met een 0-100-tijd van slechts 4,9 seconden en een topsnelheid van 270 km/u. Kia koppelt alle motoren aan een nieuwe achttraps automaat. Alle varianten zijn leverbaar met achter- of vierwielaandrijving.

Lees ook:KIA verrast met snelle Stinger
Lees ook:KIA Stinger wordt stevig getest!
Lees ook:Meer details Kia Stinger vrij gegeven…
Lees ook:KIA levert Stinger aan Rafael Nadal…
Lees ook:Audi start voorverkoop nieuwe R8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.